facebook pixel Weinig verrassingen in Topdivisie B - Volleybalkrant
/news/newsItem/media/medium[active="1"][not(tags/tag/name="homepage")]
beeld: Volleybalkrant.nl

Weinig verrassingen in Topdivisie B

Gepubliceerd op
di 12 apr 2022 00:55
Door: Reinier de Boer
a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Volley Tilburg-MKB Accountants/VCV
Volley Tilburg boekte een 3-1 zege op MKB Accountants/VCV via 24-26, 25-13, 25-13 en 25-19. ,,Gelukkig kon ik weer bij de wedstrijd aanwezig zijn,” zegt Tilburg-trainer Martijn Musters tevreden. ,,Lucas Vermeulen is nog steeds geblesseerd en we hopen van harte dat hij nog wat speelminuten kan maken in een van de laatste wedstrijden. Jochem Barthel was als tweede spelverdeler bij de selectie gehaald en gelukkig konden we hem nu wel wat punten laten spelen. Tegen Zaandstad was hij er ook al bij, maar toen zat het er niet in. Voor ons stond deze wedstrijd in het teken van het afscheid van Eddy Raaijmakers bij Volley Tilburg Heren 1. Na afloop van de wedstrijd kreeg hij zijn gedroomde speech door de voorzitter.” De wedstrijd tegen de ploeg uit Veenendaal begon heel erg rommelig. ,,In alle facetten was het niet goed genoeg in de eerste set,” zegt Musters. ,,We speelden slordig in de rally, in de passing was het onzeker en we maakten veel eigen fouten. Boven de 20 maakten we directe fouten en daarmee ging set 1 naar VCV met 24-26. In de tweede set hebben we het tactisch net wat anders neergezet en daarna was het krachtsverschil heel erg duidelijk met 25-13, 25-13 en 25-19. Joeri Polman was net als in Veenendaal enorm goed op dreef.”
VCV-trainer Hans Mater vond dat Volley Tilburg de terechte winnaar van het duel was. ,,Jazeker. Zonder Nikita, die het NK Indoor beach speelt, maar met Dirk Jan van Gendt,” zegt hij. ,,We startten goed en kwamen snel met 5-1 voor. Halverwege de eerste set kwam Tilburg terug. Vanaf de 20 liepen we iets uit en kregen op 24-22 twee setpoints. Tilburg kwam terug tot 24-24. Met een killblock van Wouter Ark, die rond 20 erin kwam voor Senna, sleepten we de eerste set binnen via 24-26. Vanaf set 2 was het Tilburg dat ons serverend onder druk zette en ook kregen we moeite om met onze eigen aanval te scoren. In de tweede set kwam ook Wouter Pilon op de libero er even in. We liepen steeds achter de feiten aan en dat is een compliment voor Tilburg. In de derde set startten we met Wouter Ark op midden en Hugo Rijken op de plek van Lucas. Senna kwam in de derde set als diagonaal voor Wouter Renger in het veld. Tilburg was duidelijk de betere ploeg en won terecht. De jongens hebben weer veel kunnen leren van deze wedstrijd. We hebben nog twee thuiswedstrijden te gaan, tegen Compaen en kampioen Sliedrecht Sport.”

Protos-Sliedrecht Sport 2
Sliedrecht Sport 2 bleef ook in het uitduel bij Protos dit seizoen ongeslagen. De ‘kampioen’ won met 0-3 via 17-25, 17-25 en 20-25. Voor Sliedrecht Sport 2 is het nooit een straf bij Protos te spelen. ,,Laten we vooropstellen dat het altijd leuk, gezellig en ontzettend sfeervol is om in 'de hel van Protos' te mogen spelen,” zegt Sliedrecht Sport-speler Albert Stek. ,,Bij binnenkomst in de kantine proef je aan alles dat die complete vereniging bruist van het enthousiasme.” De koploper was niet compleet. ,,Youri Ebbelaar zit met Jeugd Oranje in Bulgarije, trainer/coach Frank Vlot lag met een griepje op bed en diagonaal Jelle Leeuwis had een lichte blessure. We begonnen de wedstrijd om 17.15 uur en om 18.09 uur zaten wij weer in de kleedkamer. Met setstanden van 25-17, 25-17 en 25-20 is het nooit spannend geweest. De spreekkoren voor onze 'youngsters' Jilles Amersfoort en Luuk de Groot waren overheerlijk. Leuk om te horen dat deze mannen ook menig studentenhart sneller laten kloppen. 'Jilles kom je bij Protos, kom je bij Protos voor mij... en Luuk mag er ook bij! Aanstaande zaterdag nemen wij het thuis op tegen de mannen van Zaanstad. Een mooi affiche tegen een team vol ervaring. Maar misschien nog wel belangrijker deze dag is de wedstrijd van Heren 1 tegen Lycurgus. En dan niet zozeer de wedstrijd, maar het afscheid van een aantal 'grote mannen'. Na deze Eredivisiewedstrijd nemen we afscheid van onder andere trainer/coach Paul van der Ven, assistent trainer/coach Marnix Elbers en sterkhouders Niels Vermeulen en Bart Yark. Bijzijn=meemaken!”, zegt Stek.

Donki Sjot-Zaanstad
Zaanstad bleef op de tweede plaats door een 1-3 overwinning op Donki Sjot. De setstanden waren 21-25, 25-23, 21-25 en 24-26. De zege kwam niet zonder slag of stoot tot stand voor Zaanstad. ,,Het was voor ons wel een strijd waarbij Donki Sjot het ons lastig heeft gemaakt met een degelijke pass en druk op het midden in de eerste set,” kijkt Zaanstad-trainer Martin Rutten terug. ,,Een strijd waarbij ook wij passend en aanvallend weinig fouten maakten. Daarnaast hebben wij het onszelf ook wat lastig gemaakt door op de momenten dat we de controle hadden deze weer uit handen te geven. Onder meer in set 2 waarin we na winst in set 1 direct achter komen met 1-5. Bij 8-8 komen we weer gelijk en spelen vervolgens onrustig met wat problemen in de afstemming. Pas bij 19-20 komen we weer voor, echter maken we het niet af en komt Donki Sjot via 25-23 op 1-1. In set 3 met Hidde Uittenbosch als spelverdeler starten we ook weer stroef. Lesley Kef serveert, zoals eerder een serie, nu van zeven punten. Daarmee komen we met 5-10 voor. Een voorsprong die bij 20-20 is vervlogen. Echter met servicedruk en een sterke blokkering van met name Dwin Brouwer en Robin Ottenhof wordt de set toch door ons gewonnen met 21-25. Set 4 zetten we dit spel door, waardoor ook Wouter Slim ingezet kan worden voor aanvoerder Daniël Hoonhout. Bij 11-17 stolt de dominantie met wat foutjes in de afstemming. Dit leidt tot onrust in het eigen spel. Bij 16-17 komt Guido Spooren terug in het veld. Vervolgens ontstaat een spannende strijd waarin uiteindelijk de sterk spelende Lesley Kef de wedstrijd, direct na een time-out, met een ace beslist: 24-26. Met vier wedstrijden in de komende twee weken kunnen we in ieder geval zelf wel alle wedstrijden spelen,” zegt Rutten.

Utrecht-Inter Rijswijk
vv Utrecht moest het in het thuisduel met Inter Rijswijk zonder trainer Bernard Schoonbeek doen. ,,Voor de tweede keer dit jaar heb ik vanwege ziekte een wedstrijd moeten missen en hoe jammer dat dit Inter Rijswijk betrof het afgelopen weekend,” zegt hij spijtig. ,,Toch de club die samen met Protos en VVU van de 3e divisie naar de Topdivisie is gepromoveerd. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het toentertijd Inter Rijswijk Heren 2 was, maar na het zo goed als volledig opstappen van Heren 1 werden zij het vlaggenschip.” Volgens Schoonbeek was de wedstrijd tegen Inter Rijswijk misschien wel de beste wedstrijd na de winterstop tot dusver van Utrecht, ondanks het feit dat er twee spelers en een coach misten. ,,Een lagere foutenlast dan de afgelopen paar weken en een degelijke pass. Toch met 3-1 verloren. Kun je nagaan hoe goed Inter Rijswijk is.....”
Voor wat betreft het volgende seizoen is in ieder geval duidelijk dat twee spelers bij Utrecht stoppen. ,,We hebben toezeggingen van twee nieuwe spelers en we hopen binnen een paar weken nog twee namen bekend te kunnen maken. De technische staf gaat in ieder geval nog een jaar door en we zijn nog op zoek naar een analist/assistent-coach,” zegt Schoonbeek. De setstanden waren 23-25, 20-25, 25-16 en 21-25.

Spaarnestad-Peelpush
Na zeven nederlagen op rij won Spaarnestad met 3-2 van Peelpush via 25-23, 25-16, 23-25, 23-25 en 15-11. ,,Het was een mooie wedstrijd, waarin met name de middenaanvallers van beide kanten domineerden,” zegt Spaarnestad-trainer Jonne Pilon. ,,Alle sets gingen gelijk op. Met hard werken, veel verdedigen konden wij aan het langste eind trekken. Het publiek zorgde voor een mooie sfeer, dat ons ook geholpen heeft.” Spaarnestad zal komend seizoen op zoek moeten naar nieuwe trainers, want na dit seizoen stoppen assistent Gerard Top en Jonne Pilon als begeleiding. De vereniging is nog op zoek naar vervanging.

Compaen-Sovoco
Compaen leed haar achtste nederlaag op rij. Sovoco van trainer Brad Taylor won met 0-3 via 18-25, 23-25 en 18-25. Compaen zat voor deze wedstrijd erg krap in de bezetting. Middenman Sjoerd van Tol en spelverdeler Kevin de Jong waren niet aanwezig wegens blessures. Daarnaast had Allard Rieuwers de hele week nog last van een blessure. Koen van de Wetering was weer hersteld van een achillespeesblessure en was inzetbaar. Compaen-trainer Sven Vermeulen zag dat zijn ploeg niet goed begon aan de wedstrijd. ,,We zaten laag in de energie en wisten weinig te forceren,” zegt hij. ,,We lieten de tegenstander makkelijk het spel dicteren en wisten hier weinig tegen in te brengen. De tweede set startten we sterk en speelden we erg goed. Nu dicteerden wij het spel en kwamen we op een 22-19 voorsprong tot de passer/loper van Sovoco er vier sprongservices achter elkaar intimmert waar we passend geen antwoord op hadden. Groot compliment voor deze jonge Jong Oranje speler. Zij trokken met volwassen en clean spel de set binnen. Hierna was bij ons het vuur gedoofd en dat was aan alles te zien. Het geloof in de overwinning was niet meer zichtbaar en we hobbelden richting het einde van de set. Voor ons was dit een tegenvallende wedstrijd na een reeks van weliswaar verloren, maar wel goed gespeelde wedstrijden. In deze reeks wisten we telkens ons niveau meerdere sets te halen. Helaas lukte dat tegen Sovoco niet. We zijn hard bezig de ziekenboeg leeg te krijgen en weer met een voltallige selectie te kunnen trainen en spelen. Daarbij is het een mooie gelegenheid de jeugd speeltijd te geven en zie je dat Cristian de Jong zich goed ontwikkelt als spelverdeler van 18 jaar. Deze Jongens A-speler weet zich prima staande te houden in de Topdivisie. Dit is voor ons een kernwaarde, eigen jeugd opleiden voor het eerste herenteam, nu noodgedwongen met veel speeltijd. Dit is zowel voor Cristian een waardevolle ervaring als voor het team. We raakten dit seizoen twee spelverdelers kwijt. Koen Baas ging naar Amerika voor zijn studie en Kevin de Jong raakte ernstig geblesseerd aan zijn hand,” zegt Vermeulen.



Plaats een reactie

reacties:

6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d

Populaire artikelen

externalId=volleybalkrant2019-news-detail-1.1.1.2.2.1.2.1.1&filter[active]=1
892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d