facebook pixel Wedstrijdverslag Sliedrecht Sport H1 - Volleybalkrant

Wedstrijdverslag Sliedrecht Sport H1

ma 26 sep 2016 20:00
Door:

Een korte periode zonder verslagen wil uiteraard niet zeggen dat er stil is gezeten door de mannen van team 1. De afgelopen drie weken zijn er diverse wedstrijden en toernooitjes gespeeld met wisselende resultaten. Het eerste toernooi in deze weken was de befaamde KroonVisserCup, waar goede potjes werden gespeeld tegen Cito, Compaen en Dio Bedum. Tegen Cito werd, met goed spel, nipt verloren en tegen de overige twee tegenstanders werd overtuigend gewonnen. De week erna mochten we wederom in eigen huis onze kunsten vertonen, ditmaal op de jaarlijkse Sliedrecht Sport Dag. Vanaf half 9 waren we zo ongeveer 20 uur lang in de stoep te vinden, variërend van de CMV clinic tot aan de team presentatie en van oefenwedstrijden tot aan de echte wedstrijden. Dit laatste wordt ook wel de Playbackshow genoemd, welke overigens gewonnen werd door onze nieuwe teammanager, Lukas van Heteren. Deze alleskunner zal komend seizoen onderdeel uitmaken van de staf van heren 1. Voor de wedstrijd chauffeur in de bus, tijdens de wedstrijd bezig met de statistieken, na de wedstrijd DJ in de kleedkamer en ook achter de schermen wordt er veel geregeld. Een ware aanwinst dus voor ons team!

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de start van de competitie, eindelijk voor het ‘echie’ spelen. Hier werd al lang naar uitgekeken, duidelijk was dat iedereen er erg veel zin in had en gebrand was om gelijk een goed resultaat te halen. Ons eerste slachtoffer moest De Witte Olhaco zijn, een team dat vorig jaar wist te promoveren vanuit de 1e divisie. Een team waar we nog niet eerder tegen hadden gespeeld, een team dat we dus zeker niet mochten onderschatten. Dat laatste gebeurde dan ook niet, Paul en Marnix hadden er een uitgebreide analyse op losgelaten en wisten ons in detail te vertellen wat we konden verwachten. De wedstrijden tussen Volley Tilburg en De Witte Olhaco, voor promotie naar de Topdivisie, waren nauwkeurig bekeken. Thuis wist Volley Tilburg met 3-1 te winnen, zo moesten wij dat dus ook doen. Goed voorbereid konden we beginnen aan de wedstrijd.

De eerste set begonnen we gelijk scherp, er werd direct een voorsprong gepakt zonder geweldig te spelen. Earg wist met zijn sprongserve De Witte Olhaco onder druk te zetten en dwong ze tot het maken van enkele foutjes. Deze werden dankbaar in ontvangst genomen en halverwege de set werd een voorsprong van zo’n zes punten opgebouwd. Zonder ons echte niveau te halen kwamen we op een 16-11 voorsprong en er leek niets aan de hand. Toch gaven de gasten uit Hoogeveen het niet zomaar op en deden er een schepje bovenop. Met servicedruk werd de pass van Sliedrecht onder druk gezet, waardoor het spel iets voorspelbaarder werd. Hier speelde De Witte Olhaco goed op in en onder leiding van hun diagonaal wisten ze steeds dichterbij te komen. Sliedrecht speelde deze set niet vrijuit, wat mogelijk te maken had met de aanwezige spanning van een eerste echte wedstrijd. Feit was dat rond de twintig punten De Witte Olhaco langszij wist te komen en uiteindelijk de eerste set wist te winnen, 25-27.

In principe lagen we op schema, Volley Tilburg verloor immers ook de eerste set van De Witte Olhaco en wist vervolgens met 3-1 te winnen, niets aan de hand dus. Met deze gedachte in ons achterhoofd gingen we de tweede set in. Toch begonnen we ook de tweede set niet overtuigend: de servicedruk was niet aanwezig, passend konden we beter en veel lopende ballen waren nog niet gespeeld. Kortom, de echte Sliedrechtse bravoure was nog niet aanwezig. En wie kan beter voor deze ‘bravoure’ zorgen dan een kind van de club. Dit was het perfecte moment voor het debuut van onze jongste speler, Yorick de Groot. Hij kwam er vol energie in, wist gelijk een direct punt te maken met zijn serve en scoorde zijn eerste bal vanaf de pipe. De toon was gezet en dit zou achteraf de ommekeer zijn van de wedstrijd. De energie kwam nu bij de rest van het team ook naar boven, de tegenstander werd onder druk gezet, de blokkering stond er weer en kansjes werden direct verzilverd. Dit alles zorgde halverwege de set voor een voorsprong voor de Sliedrechtse mannen. Ian en Mike waren niet te passeren op het midden, Yorick en Tristan zorgden voor een stabiele pass, Niels kon zijn spelletje weer spelen en op de buitenkanten wisten Earg en Baan de ballen binnen te slaan. De voorsprong werd ditmaal niet uit handen gegeven en de tweede set werd een prooi voor Sliedrecht Sport, 25-20.

De derde set mocht Niels beginnen met serveren en deed dat met verve. Een aantal directe punten zorgde voor een snelle voorsprong. De Witte Olhaco had ook twee spelers met een gevaarlijke sprongserve en wist af en toe wat terug te doen, waardoor de voorsprong niet groter werd dan zo’n vijf punten. De side-out werd over het algemeen redelijk eenvoudig gemaakt, maar dit gold ook voor de mannen aan de overkant. De servicedruk, afgezien van een enkele serie, was ondermaats deze wedstrijd. Hier ligt dus nog een verbeterpunt voor komende wedstrijden, altijd fijn om te weten dat er nog veel meer in het vat zit. Enkele leuke rally’s zorgden voor vermaak bij het publiek en ook deze set werd binnengehaald met 25-20.

Zaak was de vierde set gelijk scherp te beginnen en alle kleine beetjes hoop, die er nog waren bij de mannen uit Hoogeveen, direct de kop in te drukken. Dit gebeurde helaas niet, al snel kwamen we op een kleine achterstand en Paul was genoodzaakt om een time-out te nemen. De kopjes werden bij elkaar gestoken en de scherpte was weer terug. Onder leiding van ‘Man of the Match’ Yorick werd de achterstand omgezet in een voorsprong en deze werd niet meer uit handen gegeven. De laatste set, en daarmee tevens de wedstrijd, werd gewonnen met 25-17 en de eerste drie punten zijn een feit.

Een erg lekker begin van de competitie, maar we zijn er nog lang niet. Veel dingen kunnen nog veel beter en daar wordt elke training hard aan gewerkt. Volgende week wacht de altijd lastige wedstrijd tegen onze vrienden van VoCASA. Om 19:30 uur wordt er afgetrapt in Nijmegen, bent u erbij?

(Bron: Sliedrecht Sport H1)