Volleybaldingen.nl/Servia verrast vc Limac

ma 21 sep 2020 14:15
Door: Reinier de Boer

vc Limac-Volleybaldingen.nl/Servia
Volleybaldingen.nl/Servia zorgde direct voor een daverende verrassing door vc Limac van trainer Guido Görtzen met 1-3 te verslaan via 21-25, 25-20, 23-25 en 18-25. Op 6 maart speelde Volleybaldingen.nl/Servia zijn laatste wedstrijd in de 2e divisie. Tijdens de coronabreak werd duidelijk dat het team dit seizoen in de eerste divisie uit mocht komen. Spelverdeler Martin Zwaan heeft na een lang dienstverband in de zomer toch afscheid genomen van Servia. Deze plek is opgevuld door Pim Jenniskens. Daarnaast is het team aangevuld met libero Kelvin Wolken en diagonaal Vincent de Bie. Half augustus gingen de mannen van Volleybaldingen.nl/Servia weer de zaal in. Tijdens de oefenreeks werd langzaamaan het benodigde niveau aangetikt. Yme Veenje zorgde ervoor dat de teamsfeer op peil is met een zeer gewaardeerd teamweekend.
Het seizoen startte met de verste uitwedstrijd in Linne tegen vc Limac. Dit team heeft de meeste Oranje-ervaring binnen de hele Nederlandse volleybalcompetitie. De wedstrijd moest gestart worden met libero Kelvin Wolken op de bank en Yme Veenje als vervangende libero in het veld. Volleybaldingen.nl/Servia ging goed uit de startblokken en kon goed meekomen. Vooral het slagenarsenaal van Rik Meuleman bracht het team de winst in de eerste set (21-25). Sterke serviceseries van vc Limac bracht dat Volleybaldingen.nl/Servia niet goed in de tweede set kwam: 25-20. Aangezwengeld door coachingstaff Michiel de Ruijter en Kees van Wijngaarden, herpakte het team zich in de derde set. Middenmannen Jan Peter Kok en Lars Oostrom wisten goed te scoren op het midden. Een vijfde set was nu minimaal afgedwongen (23-25). De start van de vierde set was furieus. Limac probeerde met wissels het tij te keren, maar dat mocht niet baten. Johan Beijen maakte met zijn laatste aanval de winst definitief (18-25). De eerste vier punten in de eerste divisie waren binnen. Volleybaldingen.nl/Servia-trainer Michiel de Ruijter was blij met de droomstart van zijn ploeg. “Wij hadden ons voorbereid op een stevige wedstrijd. Je kunt’m maar gehad hebben. Met Bontje en Freriks bracht Limac in ieder geval veel ervaring op niveau binnen. Overigens een prachtig signaal van deze twee spelers om het volleybal in het Zuiden een ‘boost’ te geven. Gedurende de gehele wedstrijd hebben we weinig verval laten zien. Met veel servedruk hebben we de inbreng van Rob Bontje kunnen beperken, verder hebben we in de drie rotaties dat hij aan de kant zat de duimschroeven nog eens flink aangedraaid, zodat we ook in die rotatie in de transitie op eigen serve konden scoren. Kortom, een prima opsteker om de competitie zo te beginnen. Geen zorg over Limac, die komen wel boven drijven,” voorspelt De Ruijter.

Skunk-NVC
Skunk kende een valse start door met 1-3 van NVC te verliezen via 25-21, 21-25, 22-25 en 16-25. Skunk is uitgebreid met passer-loper Pepijn Scholten, libero Nils Fleuren en trainer Jacek Ziemba, maar heeft afscheid genomen van middenman Jeroen Rijken. In de eerste wedstrijd van het seizoen begon NVC fel aan de wedstrijd en scoorde veel door hun alles-of-niets opslag. Skunk kreeg de service iets beter onder controle tijdens de set en wist de eerste set winnend af te sluiten ondanks de vele servicefouten. In de tweede set begon NVC weer fel en kwam snel op een 5-1 voorsprong. Ondanks dat Skunk terug kon komen tot 5-5, gaf dit wel het verloop van de set weer: NVC pakte een voorsprong en Skunk liep achter de feiten aan en verloor de set met 21-25. Ook in de derde en vierde set zorgde een wisselende pass en veel persoonlijke fouten bij Skunk ervoor dat er een flinke voorsprong voor NVC op de borden kwam. NVC speelde een verzorgd spel en verdedigde veel. Skunk liet af en toe met mooie rally’s zien waar het toe in staat is, maar kon niet voorkomen dat de eerste wedstrijd met 1-3 verloren ging.

Wik Groot Ammers-Inter Rijswijk 2
Wik Groot Ammers promoveerde als vierde in 2D naar de eerste divisie B en begon met een 4-0 zege op Inter Rijswijk 2 via 25-18, 27-25, 25-18 en 25-22. Wik-trainer Gerard Koeman kon niet anders dan tevreden zijn met de koppositie na een wedstrijd. “Wik heeft een regelmatige overwinning geboekt op het jeugdige Rijswijk. Vanuit een steady passing werd de tegenstander steeds onder druk gehouden. In set 2 werd het toch nog spannend. Door een goede serie werd ook deze set binnen gesleept. Een goed debuut in de eerste divisie geeft vertrouwen voor de toekomst,” zegt Koeman.

EMD Tooling-HLB Van Daal/DS 2
HLB Van Daal/DS 2 boekte een 1-3 overwinning bij EMD Tooling via 24-26, 22-25, 25-20 en 16-25. “De wedstrijd was niet hoogstaand,” laat DS-trainer Boris van Rossem weten. “De foutenlast was bepalend en dat deden we over het algemeen net iets beter dan Tooling. Ik ben wel blij met het doorzettingsvermogen van mijn team om de cruciale punten in de eerste en tweede set uit het vuur te slepen. De kop is er af en we hebben de eerste overwinning binnen, dat smaakt naar meer.”

RVV-Woerden
RVV en Woerden eindigden als nummer één en twee in 2C en troffen elkaar op de eerste wedstrijddag in 1B opnieuw. RVV won met 3-1 via 25-18, 24-26, 25-12 en 25-13. “Het was een mooi begin voor ons,” zegt RVV-speler Bas van der Tang. “We speelden een beetje in een aangepaste opstelling, omdat onze libero door persoonlijke omstandigheden niet aanwezig kon zijn. Met dit in ons achterhoofd zijn we dan ook zeer tevreden met deze uitslag. Wel is het jammer dat we de tweede set verloren hebben, dit was namelijk niet helemaal nodig. Verder overheerst vooral de blijdschap, want we hebben vooral als team heel goed gespeeld. De sfeer was goed, de communicatie verliep prima. Kortom, een zeer goede teamprestatie waarmee we verder kunnen richting volgende week.”
RVV begon zeer wisselend aan de eerste set. Er was veel nervositeit in het spel terug te vinden, terwijl de Katwijkse mannen eigenlijk beter waren. De score liep dan ook lange tijd gelijk op. Pas aan het einde van de set wist het team het verschil te maken. Coach Sven Wallèze merkte tijdens een time-out op dat RVV eigenlijk het dominante team was en dat er geen reden was voor zenuwen. Gesterkt door deze woorden pakte RVV de set uiteindelijk overtuigend: 25-18. Set twee verliep vergelijkbaar aan de eerste set. VTC Woerden speelde, net als RVV, zeer solide. Het enige verschil was dat RVV vrijwel de hele set een paar puntjes voor stond. Daarbij was de ploeg uit Katwijk nog steeds dominant. Met een stand van 24-22 kon de set uitgeserveerd worden. Door enkele persoonlijke fouten ging deze set naar de bezoekers: 24-26. Het verlies van de tweede set dreunde voor de Katwijkers niet lang na. Op 10-10 begon aanvoerder Bas van der Tang aan een servicereeks van maar liefst dertien punten. Blokkerend stond het aan Katwijkse kant als een huis, waardoor de derde set een prooi was voor de gastheren: 25-12. Ook in set vier was het verschil snel gemaakt. Met name Ken Rovers en Gilbert Vivo scoorden erop los en ook de gebroeders Heemskerk waren niet af te stoppen op het midden. De overmacht van de mannen uit het vissersdorp was dan ook af te lezen in de setstand: 25-13.

Gemini-Kangeroes-Volley Zuid
Het onderonsje tussen Gemini-Kangeroes en Volley Zuid die uit de tweede divisie waren gepromoveerd won Volley Zuid met 1-3 via 17-25, 25-12, 21-25, 16-25. “Deze zege geeft ons een goed gevoel,” zegt Volley Zuid-speler Tom Havenaar. “We zijn de competitie ingegaan zonder verwachtingen. De eerste set hadden we alles onder controle en hadden we een hoog basisniveau zonder diepe dalen. Onze eigen servicedruk was hoog, de pass was onder controle daardoor kon de spelverdeler goed verdelen en konden de aanvallers naar hartenlust scoren. De tweede set stortte het helemaal in. Gemini-Kangeroes kwam met meer servicedruk waar onze passlijn geen antwoord op had. Daardoor werden de keuzes van de spelverdeler voorspelbaar en kwamen we er geen moment doorheen. Een kopie van de eerste set, alleen dan andersom. De derde set begonnen we weer matig, maar door een goede serviceserie kwamen we toch nog terug en kwam het geloof ook weer terug. Door nog een goede serie daarna werd de derde set binnengesleept. De vierde set was hetzelfde als de derde set. Een wat slap begin, maar waren we wat eerder bij de les. Het leek erop dat bij Gemini de krachten wat weg vloeiden. Daardoor hebben we uiteindelijk de vierde set nog redelijk makkelijk gepakt. De eerste overwinning voor ons op dit niveau. Een goed gevoel dus, maar ook weer genoeg om te verbeteren,” aldus Havenaar.