facebook pixel Vives lijdt eerste nederlaag - Volleybalkrant

Vives lijdt eerste nederlaag

Gepubliceerd op
ma 16 okt 2023 19:16
Door: Reinier de Boer

Vives heeft haar eerste nederlaag in deze competitie geleden. Tegen regerend kampioen Keistad ging de ploeg van trainer Hans Mater met 2-3 onderuit. Sudosa-Desto nam de koppositie over door een 0-3 zege bij Orion 2. Debutant Sneek blijft het uitstekend doen en boekte een knappe 1-3 zege bij DIO/B, dat een moeizame start kent. Dynamo 2 leed de tweede nederlaag op rij. Madjoe zegevierde met 1-3. Het staartduel tussen Olhaco en VoCASA 2 werd een prooi voor de ploeg uit Nijmegen.

a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Vives-Keistad
De vroege topper tussen Vives en Keistad leverde de eerste nederlaag voor de ploeg uit IJsselstein op. Keistad won met 2-3 via 25-18, 22-25, 25-14, 21-25 en 13-15. ,,In de eerste en derde set kwamen wij niet onder de druk van de service van Sjoerd Hoogedoorn van Vives vandaan,” zegt Keistad-trainer Hans Seubring.  ,,Mede doordat de zaal in IJsselstein heel laag is, lag de passing regelmatig tegen het plafond bij ons in set 1 en 3. In set 2 en 4 hadden wij het betere van het spel. Met name het blok en de verdediging was bij ons veel beter georganiseerd. In set 5 konden wij na een kleine achterstand bij de wissel halverwege wederom leunen op onze blokkering. Ik ben blij met de twee punten.”
Zijn collega Hans Mater was uiteraard minder te spreken over de wedstrijd, want na drie zeges volgde de eerste nederlaag van dit seizoen. ,,De eerste set waren we sterk en maakte Keistad veel servicefouten. In de tweede set hadden wij minder servicedruk en kwam Keistad beter in het spel. Joël kwam erin voor Fedde. In de derde set hadden we veel servicedruk en hadden we grip op de wedstrijd. In de vierde set serveerden we veel fout en waren we slordig in de rally. Aan het eind van de set kwamen we nog wel terug. In de vijfde set hebben we twee keer voor gestaan met een paar punten. Bij 12-9 maakten we het zelf niet. Teleurstelling overheerst, want je wilt gewoon altijd winnen en ook had dat gewoon gekund en gemoeten.”

Pegasus-Webton/Hengelo
Pegasus boekte haar tweede zege van dit seizoen. De ploeg van trainer Bjorn Proost versloeg Webton/Hengelo met 3-1 via 28-26, 25-20, 14-25 en 25-21. ,,De wedstrijd werd gekenmerkt door niet altijd even zuiver spel van beide kanten, maar we toonden een enorme vechtlust en voerden vele mooie verdedigende acties uit waarbij we beiden veel verdedigden,” zegt Proost. ,,In de eerste twee sets kwamen we steeds goed op voorsprong van vijf tot zes punten, maar tegen het einde van elke set werden we weer ingehaald, meestal rond de stand van 15. De voorsprong die we aan het begin van de set hadden, verdween steeds en vooral de eerste set werd spannend, hoewel we nooit op een setpunt tegen hebben gestaan. We slaagden er niet in om de volledige breedte van het net te benutten en Hengelo speelde tactisch goed, waardoor het moeilijker voor ons werd om te scoren. De derde set kostte ons veel moeite en energie, wat gedurende de hele wedstrijd leek te spelen, omdat niet iedereen volledig fit leek qua energieniveau. In deze set wisselden we meer spelers om anderen rust te geven voor de vierde set. In de vierde set zagen we eigenlijk het omgekeerde beeld van de eerste en tweede set, waarbij niet wij, maar Hengelo de voorsprong pakte tot een stand van 19-20 voor ons. Vervolgens namen we ruim afstand door fouten af te dwingen, wat resulteerde in een slordige wedstrijd, maar met een enorme amusementswaarde voor het publiek.”

Orion 2-Sudosa-Desto
Sudosa-Desto boekte haar vierde zege op rij en gaat alleen aan kop na de misstap van Vives. De ploeg van Jheffry Albertoe kent een sterke seizoenstart en versloeg ook Orion 2 met 0-3 via 19-25, 20-25 en 25-27. ,,We hebben beter gespeeld dan vorige week, maar ik denk dat we in Sudosa het te kloppen team van de competitie hebben getroffen,” zegt Orion-trainer Marco Buiting. ,,Ondanks de 3-0 nederlaag heb ik wel goede dingen gezien. Waar ik zeker content mee ben, was het invallen van een aantal spelers. Volgend weekend bekeren we in Nijmegen. Daarna is het weer competitie in en tegen Sneek.”
Jheffry Albertoe was blij met de wedstrijd van zijn team. ,,Ik kijk tevreden terug op de wedstrijd. Onze doelstelling was om samen plezier te hebben, goed scherp en gefocust te blijven bij elke situatie. Continue dominant zijn en geen onnodige fouten maken. Iedereen heeft lekker kunnen spelen. Mooi is om te zien hoe onze jonge jongens die voor het eerst op Topdivisie niveau spelen ook zich goed aan de afspraken houden en enorm voor elke punten gaan om te winnen. Onze middenman Sander Scheper was niet mee. Voor hem heb ik Fijs Folkerts meegenomen. Fijs is een van onze jonge talenten van Heren 3 die af en toe ook met Heren 1 meetraint. Fijs heeft laten zien dat hij niet zo maar wekelijks meetraint met de eerste selectie. In de laatste set had ik alle wisselspelers in het veld en die kwamen heel even in de problemen, maar wisten toch op karakter te blijven spelen en de set ook met succes binnen te halen.”

DIO/B-Sneek
Nieuwkomer Sneek verrast en staat op een knappe derde plaats. DIO/B was niet opgewassen tegen de Friezen, die met 1-3 wonnen via 25-17, 23-25, 27-29 en 21-25. Edwin ten Kate van DIO/B noemde het een wedstrijd met twee gezichten. ,,Bij vlagen staan we leuk en goed te spelen en kinderlijk eenvoudig geven we het soms weg,” zegt hij. ,,Daarnaast is Sneek een hele leuke ploeg. Ervaren goede middenas, hoogspringers aan de buitenkant en een spelverdeler die met lef en flair speelt. We begonnen goed aan het potje en drukten Sneek eigenlijk vrij snel in de problemen. De eerste set was vrij snel een prooi voor ons.
In de tweede set en ook in de derde set ontstond er een mooi gevecht, waarin het steeds dicht bij elkaar zat, waarin we terug knokten vanuit achterstand, maar ook voorsprongen uit handen gaven. Je merkt daarin dat we nog niet lekker in ons ritme zaten. In de vierde set zie je de energie en het geloof uit de ploeg wegebben, die was een relatief makkelijke prooi voor het goed spelende Sneek. Bij ons was het mooi om te zien dat Lennart Harmsen weer wedstrijdfit was en de hele wedstrijd mee kon doen, zo komen de geblesseerden en ook de afwezigen langzaam aan weer allemaal terug en hopen we daarin ook op wat betere resultaten met ons allen.”

Olhaco-VoCASA 2
VoCASA 2 pakte haar eerste zege van dit seizoen in Hoogeveen tegen Olhaco. Het werd 2-3 via 18-25, 19-25, 25-23, 25-19 en 10-15. In de eerste twee sets was VoCASA 2 de betere ploeg en leek een 0-3 zege een kwestie van tijd. In de derde en vierde set speelde Olhaco gedreven en maakte gelijk. Uiteindelijk bleek VoCASA 2 in de vijfde set net iets constanter en pakte haar eerste twee punten, terwijl Olhaco ook van de hatelijke nul af is. Olhaco-trainer Xander Arling was niet echt blij met een punt, want hij had vooraf de hoop in ieder geval twee punten aan het duel over te houden. ,,Na de vierde set had ik het gevoel dat we de wedstrijd zouden gaan winnen,” zegt hij. ,,De eerste twee sets waren slecht, maar het was knap dat we dat in de derde en vierde set omdraaiden. Het geeft vertrouwen dat we door vechtlust goed kunnen volleyballen. VoCASA 2 is een goede ploeg. Jammer dat we de laatste set niet konden winnen.”

Dynamo 2- Madjoe
Dynamo 2 begon goed aan de competitie, maar leed voor de tweede keer een nederlaag. In de eigen sporthal bleek Madjoe met 1-3 te sterk via 27-29, 23-25, 25-23 en 19-25. ,,Madjoe leverde veel servicedruk met hun sprongservices," zegt Jordi van Andel van Dynamo 2. ,,Daarnaast was hun block defence goed georganiseerd waardoor zij veel rally's wonnen. Het ging in de wedstrijd vaak gelijk op, maar Madjoe trok aan het langste eind. Op naar het bekerweekend tegen Webton/Hengelo en Zwolle!"