facebook pixel vc Limac en Volleybaldingen/nl/Servia gaan samen aan kop - Volleybalkrant

vc Limac en Volleybaldingen.nl/Servia gaan samen aan kop

ma 12 okt 2020 16:10
Door: Reinier de Boer

Gemini Kangeroes-vc Limac
Gemini Kangeroes begon de competitie redelijk met twee overwinningen, maar moest in Limac duidelijk haar meerdere erkennen. In Voorschoten mocht de thuisploeg eigenlijk geen moment aanspraak maken op setwinst. De ploeg van Guido Görtzen won met 0-4 via de duidelijke cijfers 13-25, 18-25, 17-25 en 16-25. De ex-international ziet zijn ploeg met de week groeien. “Het team raakt beter op elkaar ingespeeld,” stelt Görtzen. “Er zit een stijgende lijn in ons spel, steeds minder eigen fouten wat het voor een tegenstander natuurlijk lastiger maakt. Passend hebben we het goed onder controle waardoor de aanval goed tot zijn recht komt. Helaas is onze aanvoerder Jop Theunissen geblesseerd, hij wordt op het moment intensief behandeld. Thomas van Bladel heeft hem vervangen deze wedstrijd wat hij overigens uitstekend gedaan heeft,” zegt Görtzen.

Volleybaldingen/nl/Servia-NVC
Volleybaldingen/nl/Servia speelde de topper tegen NVC dat koploper was met drie zeges op rij. NVC kwam tegen de ploeg uit Vianen net iets tekort en verloor met 3-1 via 25-22, 24-26, 25-18 en 25-22. “Na drie winstpartijen moesten wij ons eerste verlies toestaan,” kijkt NVC-trainer Floris van Harsselaar terug. “Servia was deze wedstrijd feller en toonde meer strijd dan dat wij dat deden. NVC kreeg geen grip op de wedstrijd door de kansen in de eerste set niet te benutten. In set 2 waren we iets beter bij de les en konden we aan het einde toeslaan: 1-1. Set 3 en 4 was het Servia dat de boventoon voerde en uiteindelijk terecht met 3-1 de wedstrijd won. Al met al was het een zwakke wedstrijd van ons en die horen er ook bij. Niet te veel woorden aan vuil maken. Laten we vooral hopen dat we komende weekeinde nog mogen spelen,” zegt Van Harsselaar.
Servia-trainer Michiel de Ruijter kon tevreden zijn met de derde zege. “Als ploeg konden we compleet aan de wedstrijd beginnen. Het is altijd een aardige burenruzie tussen deze twee ploegen en dus ook jammer dat we deze wedstrijd zonder publiek moesten spelen. Vanaf de start hebben we NVC met veel servedruk bestookt, waarbij ik de kanttekening wil maken dat we teveel kansen in de ralley onbenut lieten. Eigenlijk was dit de rode draad van de wedstrijd. Een terechte overwinning,” aldus De Ruijter.
Van het huidige team van Volleybaldingen.nl/Servia zijn Rik Meuleman, Kelvin Wolken, Lars Oostrom en Michiel de Haan allemaal een of meerdere seizoenen voor NVC uitgekomen en waren extra gebrand de wedstrijd te winnen. De eerste set ging gelijk op. Vincent de Bie kwam een aantal keer in het veld om te serveren. Hierdoor werd rond de 20 punten een gaatje geslagen met NVC wat niet meer werd weggegeven. Met een sterk blok van Lars Oostrom en Wayne Hol werd het laatste punt binnengehaald. De start van de tweede set was voor Servia. Spelverdeler Wayne Hol kon goed zijn middenaanvallers Lars Oostrom en Jan Peter Kok vinden. NVC liep gedurende set de achterstand in en wist door een goede serviceserie aan het einde van de set de winst te pakken (24-26). In de derde set deed Servia er een stapje bij. Met Yme Veenje op de plek van Johan Beijen werd er sterk gestart. Dit werd de hele set doorgetrokken en Servia trok de set redelijk eenvoudig naar zich toe (25-18). Het goede spel werd in de start van de vierde set doorgezet. Al snel stond er een voorsprong van 12-7 op de borden voor Servia. Daarna ging het stroever en had Servia meer moeite om de punten te scoren. NVC kwam nog dichtbi, maar kon niet doortrekken. De winst van de set en daardoor de wedstrijd was voor Servia (25-22).

Inter Rijswijk 2-RVV
Promovendus RVV kent een geweldige seizoenstart met drie overwinningen en een knappe vierde plaats. RVV won met 1-3 bij Inter Rijswijk 2 via 22-25, 25-19, 12-25 en 19-25. RVV-speler Bas van der Tang is dan ook uiterst tevreden. “We gaan inderdaad lekker. Zaterdag was wel de minste wedstrijd tot nu toe. De belangrijkste taken, blokkeren en serveren, werden niet altijd naar behoren uitgevoerd. Hierdoor konden we niet altijd zo dominant zijn als tegen Woerden en Servia. Gelukkig waren we drie sets op tijd bij de les. Ook waren we weer helemaal compleet. Onze libero, Vito Meulenberg, maakte zijn opwachting weer in de basis. Een goed teken voor hem en ook voor onze selectie. Kort gezegd, het was heel hard werken, omdat niet elke speler heel lekker in de wedstrijd zat. Wel zijn we met elkaar blijven strijden en hebben we onze derde overwinning van het seizoen binnen. Een betere start van het seizoen konden we ons dan ook, sportief gezien, niet wensen,” zegt Van der Tang. De formatie van Sven Walleze verkeert in goede vorm. RVV startte tegen Rijswijk 2 met een gewijzigde basisopstelling. Allereerst keerde libero Vito Meulenberg weer terug in de basis en verving daarmee Jelle Noest, die deze rol in de eerste twee wedstrijden met glans vervulde. Coach Walleze liet de kersverse vader Ken Rovers op zijn roze wolk en koos voor Robert de Vries op de passer/loper positie. Naast de rust voor Rovers, was de basisplek voor De Vries op basis van geleverde trainingsarbeid meer dan verdiend. Tenslotte nam spelverdeler Ard de Mooij plaats op de bank en startte zijn broer in de basis. De startmotor van RVV bleek in de eerste twee wedstrijden een zwak punt. Er werd gehamerd op scherpte, maar toch kwam RVV 3-0 achter. RVV herstelde zich snel en trok het initiatief in de wedstrijd naar zich toe. De harde aanvallen van Inter Rijswijk werden steeds beter verwerkt en met name het gigantische kill block van De Vries op de set up achterover was een sprekend voorbeeld hiervan. RVV was de bovenliggende partij en trok de set naar zich toe (22-25). RVV was (te veel) in zijn nopjes en wist Inter-coach Aafke Verbrugge haar team aan te sporen tot grotere daden. Sterk serverend bracht Inter de RVV-passing meerdere malen in verlegenheid. Spelverdeler Ron de Mooij, moest zich te vaak beperken tot het alleen maar omhoog gooien van de bal. Zo speelde Inter zich onder de RVV-druk vandaan en was het prijsschieten voor de Rijswijkers (25-19). Aan het begin van de derde set hervond RVV zijn goede spel en wist Inter weer onder druk te zetten. Rijswijk grossierde in fouten en kon het goede spel van de tweede set niet doortrekken. Met grote overmacht sloeg RVV de derde set binnen (12-25). Het begin van de vierde set vertoonde hetzelfde beeld als de derde. RVV bouwde met machtsvertoon een grote voorsprong op. Na de voorsprong dacht het de set rustig uit te spelen en vergat het om druk op de ketel te houden. De dubbele wissel om een sterkere aanvalspositie te creëren, had niet het gewenste effect. Fouten in alle geledingen zorgden ervoor dat Inter Rijswijk op gelijke hoogte kwam (17-17). Walleze trok met een time out aan de noodrem en verweet de groep dat het deze situatie over zichzelf had afgeroepen. De ommekeer liet niet lang op zich wachten. Met het wederom toepassen van de dubbele wissel stond RVV in een goede uitgangspositie voor de setwinst. De cocktail van spelverdeler Ron de Mooij aan service met drie sterke blokkeerders bleek een dodelijke. Inter kwam er niet meer aan te pas (19-25).

Skunk-Wik Groot-Ammers
Skunk kende een moeizame start van de competitie met drie nederlagen . De eerste zege werd behaald tegen Wik Groot-Ammers. De ploeg van trainer René van den Bosch won met 4-0 via 25-17, 25-17, 25-17 en 25-16. Na een goede trainingsweek wilde Skunk graag laten zien wat voor spel het in huis heeft. Wik Groot-Ammers en Skunk troffen elkaar nog niet eerder. In de eerste set pakte Skunk meteen het initiatief en kwam op een 9-5 voorsprong. Er werden lange rally’s gespeeld waarbij Skunk geduld toonde, maar vaak het winnende punt scoorde. Ook serverend werden er regelmatig punten gescoord door Skunk en zo stond er snel een 25-17 op de borden. In de tweede set begon Wik Groot-Ammers beter, want het kwam op een 9-12 voorsprong. Na een wissel aan de kant van Skunk in de pass en een geblesseerde libero bij Groot-Ammers draaiden de heren uit Veghel de voorsprong om naar 20-13 via serviceseries van Daan van Eijk en Joey Nieuwkoop. Skunk liet onder de beats van de DJ zien weer te kunnen swingen wat het ook heeft laten zien in de voorbereiding van het seizoen. Skunk bleef goed bij de les in de derde set, pakte een vroege voorsprong en bouwde deze uit tot 19-12 door een stabiele pass van met name Nils Fleuren en een hoog rendement in de aanval, terwijl ook blokkerend puntjes werden meegepakt. De vierde set was een kopie van de derde waarbij een vroege voorsprong werd gepakt en de eerste winst van het seizoen werd veilig gesteld door Skunk. Skunk-trainer René van den Bosch is opgelucht na de eerste zege. “Het gaat goed met het team en al helemaal na een mooi behaalde 4-0. Inderdaad de start was niet goed. Het was net alsof wij in voorgaande wedstrijden tegen onszelf aan het volleyballen waren. Iedereen wil wel, maar het lukt niet. Het maken van fouten mag, als je er maar van leert. Maar in voorgaande wedstrijden werden fouten meer een last voor speler en team. De kentering ontstond tegen Woerden. Na een 2-0 voorsprong zijn wij in staat geweest een vijfde set af te dwingen, die helaas verloren ging. Er was meer beleving, er werd gevochten en het leverde vertrouwen op bij het team. In de teambespreking was iedereen het er over eens dat wij onszelf tekort doen en dat leverde op dat er de afgelopen week scherper getraind is. Zaak is om de ingeslagen weg vast te houden en dat is gelukt tegen Wik. Tegen Wik hebben wij een goed niveau gehaald. Onze passer/lopers en libero leverden mooi series van passes af. Als er een mindere side-out fase was bij de passer/lopers dan kwam Daan Creemers om de pass te verzorgen waardoor het midden en buiten wederom lekker konden scoren. Ook serverend was ons niveau beter dan in voorgaande wedstrijden. In de tweede set liepen wij gelijk op met Wik dat met meer agressie speelde. Bij 12-12 was het genoeg, we pakten ons niveau weer op en trokken ook die set naar ons toe. In alle andere sets waren wij het orkest dat de beste noten speelde. Die enkele toeschouwer die volgens de regels mocht kijken, heeft genoten van een mooi potje. Vast houden het goede gevoel en op naar de volgende ronde,” zegt Van den Bosch.

Volley Zuid-EMD Tooling en HLB Van Daal/DS 2-Woerden werden uitgesteld.