Copyright © 2024 Volleybalkrant.
Artwork by the Media Artists. All rights reserved.
Uitzending 5 met Ron Zwerver, Jeffrey Scharbaai, Ilse Sinnige, Jannes van der Ham, Siebe Korenblek en Susan Reinders over het winnen van Olympisch Goud, het faillissement van Team Eurosped, de rol van middenblokkeerders in het veld en volleyballen en studeren in Amerika.
Kijk hier de uitzending terug of lees hieronder verder over de verschillende onderwerpen.
Dromen over Olympisch goud, iets wat Ron Zwerver niet meer hoeft te doen. De gouden medaille representeert voor hem de reis naar deze droom. Een reis die hopelijk ooit nog eens door een Nederlands team gemaakt kan worden. Binnen de Eredivisie worden goede zaken gedaan; er wordt hard geserveerd, hoog gesprongen, hard geslagen, maar toch redden de Nederlandse talenten het internationaal niet. Daar is werk aan de winkel, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Zwerver: ‘’De spelers van Talentteam komen binnen als jongetjes en vertrekken weer als mannen. Maar het is belangrijk om er volleyballend als man uit te komen, niet alleen fysiek’’.
Voor team Eurosped eindigde deze week hun Eredivisie droom. Hoofdcoach Jeffrey Scharbaai mocht samen met zijn staf, na de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport, aansluiten bij een bestuursoverleg waar zij hoorden dat de laatste wedstrijd van de ploeg was gespeeld. Speelster Ilse Sinnige heeft inmiddels, net zoals andere speelsters, een nieuwe club gevonden om haar seizoen te vervolgen. Zo gaat haar oud-teamgenoot Anneclaire ter Brugge naar het Poolse Pałac Bydgoszcz en sluit ze zelf aan bij topdivisionist Veracles in Groningen. Ilse had nog graag, zoals de Nevobo is voorgelegd, samen met haar ploeggenoten de reguliere competitie met de huidige groep speelsters afgemaakt. De bond besloot echter dat het beter zou zijn direct de stekker uit de Vroomshoopse ploeg te trekken. Ron Zwerver vertelt hierover een mooie anekdote over hoe hij met het team van Ortec Nesselande in dezelfde situatie toch nog kampioen wist te worden.
De Eredivisie Heren is dit seizoen spannender dan ooit. Maar liefst vijf teams doen volop mee voor het kampioenschap. Jannes van der Ham speelt bij één van deze vijf teams, Active Living Orion. Siebe Korenblek speelt bij Talentteam Papendal. Zij spelen niet mee voor het kampioenschap, maar snoepen graag setjes af van de top vijf. Jannes is van mening dat de rol van de middenblokkeerder niet gemakkelijk in te vullen is. ‘’Het is een hele dynamische plek, je bent continue in beweging’’. Volgens de middenblokkeerder van Orion speel je niet alleen tegen de aanvallers van de tegenstander, maar ook tegen hun spelverdeler. Energie krijgen beide heren van een één op één killblock, maar van der Ham geniet ook van een mooie overname set-up die door een teamgenoot afgemaakt kan worden.
Iemand die middenin haar droom zit is Susan Reinders. Zij woont in Amerika waar haar hele leven is ingericht om te kunnen volleyballen en studeren. Ook Ilse Sinnige studeerde en volleybalde drie jaar in Amerika. Waar in Nederland bij een wedstrijd soms 100 tot 200 toeschouwers aanwezig zijn, is het daar heel normaal dat de hele universiteit komt supporten. Een band, cheerleaders, niets is te gek. Ook het spel is anders dan in Nederland. Zo mag bijvoorbeeld de libero serveren en zijn 15 wissels per set toegestaan. Keerzijde van dit avontuur is volgens Ilse het ongezonde eten of het juist onbetaalbare eten dat wel gezond is. Susan vindt de harde manier van coachen een belangrijke overweging voor iedereen die van plan is ook deze stap te zetten.
Presentator Jeffrey Klok interviewde Elles Dambrink over haar transfer naar SSC Palmberg Schwerin. Na een teleurstellend zomerseizoen met de Volleybaldames en een half jaar uitsluitend trainingsuren maken op Papendal, gaat de Oranjespeelster verder in Duitsland. Benieuwd naar deze transfer? Luister via onder andere Spotify, Apple podcasts en Podimo naar het hele interview.
Je reactie is opgeslagen.
Plaats een reactie
reacties: