SSS 2 wint ook topper van DIO/B 2

ma 12 okt 2020 23:00
Door: Reinier de Boer

DIO/B 2-Autoschade Van der Werf/SSS 2
SSS 2 won ook haar vierde duel van dit seizoen. De topper tegen DIO/B 2 leverde een 1-3 zege op via 20-25, 23-25, 25-23 en 23-25. “Bedum uit is ruim twee uur in de auto vanuit Barneveld,” vertelt SSS 2-trainer Kees Jan van Garderen. “Na de koffie in ’t Gemeentehuis in Bedum zagen we er toch weer goed uit, voornamelijk dankzij de volledig nieuwe outfit waarin autoschadebedrijf Van der Werf ons gestoken heeft. We moesten tegen een grote club. Dio/Bedum is een volleybalbolwerk, maar ik had me niet gerealiseerd dat ze een Topdivisie- en een eerste divisie herenteam hadden. Ze hadden een goed coronaprotocol opgesteld en misten een speler uit voorzorg (en nog een tweede i.v.m. familieverplichtingen).” Het werd een spannende wedstrijd, die op het scherpst van de snede werd uitgevochten. “We hadden een lastig begin. Rond de 15-14 ontwikkelden we meer servicedruk op de middenaanvallers, in afwezigheid van een libero. Verder goed uitgespeeld met scorende middenaanvallers en na de 25-20 dacht ik dat we door zouden drukken. De tweede set ging echter ook moeizaam en wonnen we met minimaal verschil: 23-25. De derde set ging verloren met 25-23. Uiteindelijk hebben we wel in een team-effort de wedstrijd gewonnen, met Arjan Roelofs als meest scorende aanvaller. Hun diagonaal was hun beste speler, aanvallend en met veel servicedruk, maar op het cruciale 23-24 serveerde hij hard onderin het net en konden wij met de vier punten naar huis. Een goed resultaat uit een matige wedstrijd en Autoschade Van der Werf/SSS HS 2 blijft bovenaan.” Van Garderen ontdekte dat het een beladen duel bleek te zijn. “Complimenten aan de arbitrage. Een jong scheidsrechtersduo. Met name de eerste scheidsrechter was overtuigend en leidde de wedstrijd in goede banen. Ik weet niet waarom het zo’n beladen wedstrijd was of dat het er vaker zo aan toe gaat, maar hun frequente bezoek aan zijn stoel pareerde hij professioneel en beperkte zich tot één gele kaart. Het DWF ging nog wel eens de mist in met een 2-3 stand aan het eind van de wedstrijd in plaats van 1-3.”

Bovo-Voorsterslag/vc Zwolle
Bovo kent een prima seizoenstart en won ook haar derde wedstrijd. De ploeg van trainster Danuta Brinkmann won met 3-1 van Voorsterslag/vc Zwolle via 25-16, 19-25, 27-25 en 27-25. Brinkmann kon de afgelopen periode niet trainen, omdat zij in quarantaine moest wegens een coronageval bij één van de teams die zij traint. Haar vervanger was oud-trainer Walter Slotboom. Bovo-speler Nick van der Bend geeft aan dat de ploeg nog niet compleet is. “Het loopt goed, ondanks dat er in de kleine selectie wel enkele blessures aanwezig zijn. Zo is midblokkeerder Jelmer Korten al sinds het begin van het seizoen geblesseerd en ben ik zelf de afgelopen twee weken niet volledig inzetbaar in verband met een rugblessure. Buitenaanvaller Joppe Zeilstra pakt zijn invaltaak als midblokkeerder erg goed op. Dus qua selectie is het niet een ideale seizoenstart, echter als je naar de afgelopen wedstrijden kijkt, is hier weinig van terug te zien. In de trainingen staan we gelukkig regelmatig met twaalf man, door veel aanvulling van het tweede en derde team. Waarvan af en toe een of twee spelers aansluiten op de wedstrijddagen als dit zo uit komt. Daarbuiten is het simpelweg ‘roeien met de riemen die je hebt’. En ook dat is goed terug te zien in de wedstrijden en in de sfeer binnen het team. Het is een kleinere hechtere groep geworden die volle bak voor elkaar gaat. Het is nog moeilijk in te schatten waar je nu staat als team. Omdat er in de hele competitie zoveel is veranderd ten opzichte van vorig jaar is het nog een aantal speelrondes afwachten om te kunnen zien welke teams er bovenin mee gaan draaien. Maar voor nu zijn wij erg blij met de behaalde punten en het getoonde spel,” zegt Van der Bend.

Avior-Sovoco
Sovoco begon de competitie met een achterstand in gespeelde wedstrijden, maar heeft na twee gewonnen duels al laten zien dat het een ploeg is waar rekening mee gehouden dient te worden. De ploeg van trainer Brad Taylor versloeg Avior met 1-3 via 24-26, 16-25, 25-21 en 25-27. Sovoco heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan koploper SSS 2, maar heeft net zoveel verliespunten en kan dus gelijk komen als het in de twee inhaalwedstrijden de volle buit pakt. Avior blijft ondanks de nederlaag op de derde plaats staan.

Renswouw-HHB Coaching/CSV
Renswouw boekte haar tweede zege van dit seizoen, maar tegen HHB Coaching/CSV ging dat niet zonder slag of stoot. Met de nodige moeite sleepte Renswouw er een 3-2 zege uit via 18-25, 25-21, 23-25, 25-15 en 15-13. “Ja, het was een lastige wedstrijd, die alle kanten op ging, omdat er van beide kanten met veel servicedruk werd geserveerd,” zegt Renswouw-spelverdeler Bart van Garderen. “Het was wel een leuke wedstrijd, omdat er van beide kanten geknokt bleef worden, ondanks soms grote verschillen in de stand. Wij hadden naast hun lastige floatservices vooral moeite om hun diagonaal te stoppen. Die speelde erg sterk. Overall waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd en was een vijfsetter een terechte afspiegeling van de verhoudingen. We zijn erg blij dat we de overwinning er nog uit hebben gesleept, want we stonden 6-11 achter in de vijfde set. Dus al met al blij met drie punten.”

Donitas-Apollo 8
Donitas-Apollo 8 was een duel tussen twee ploegen, die nog geen overwinning op hun naam hadden staan. Apollo 8 won met 1-3 via 22-25, 18-25, 20-25 en 25-22 en smaakte dus het genoegen van een eerste winstpartij. Donitas blijft nog steeds zonder een zege. “Wij waren compleet,” zegt Apollo 8-trainer Henk Goor. “Spelverdeler Stef Vugteveen viel in de eerste set geblesseerd uit. Zijn plek werd ingenomen door de 15-jarige Youri Bals. Mede daardoor was ik blij met de 3-1 winst. Wel was de wedstrijd erg wisselvallig. Soms was dat een voordeel en pakten we daardoor de derde set. De vierde set hadden we eigenlijk ook binnen moeten halen. We groeien langzaam. Er moet nog meer stabiliteit in de ploeg komen. Deze winst geeft wel een boost.” De wedstrijd was voor spelverdeler Stef Vugteveen snel voorbij. In de eerste set bij een voorsprong van 9-5 verstapte hij zich en blesseerde zich aan zijn enkel. De pas 15-jarige Youri Bals nam zijn plaats in. Apollo 8 nam een voorsprong van 13-9. De ploeg uit Borne kwam moeilijk tot scoren. De studenten kwamen in twee series terug tot 14-13. Daarop nam de ploeg van aanvoerder Tobias Lansink het initiatief weer over, kwam op een 20-16 voorsprong en wist de setwinst via 25-22 veilig te stellen. In de tweede set serveerde Tobias Lansink zijn ploeg naar een 8-2 voorsprong. De mannen van coach Lennart Harmsen waren volledig de weg kwijt. Zij maakten fout op fout en als het dan al een keer lukte werden de tactische opdrachten door Apollo 8 goed uitgevoerd. Het gevolg was een 21-9 voorsprong. Donitas kwam nog iets terug, maar met 25-18 ging ook deze set mee naar Borne. In de derde set ging in het begin het spel gelijk op en nam Donitas een 13-7 voorsprong. Saul Geverink kwam in het veld voor Tom Schepers. Geleidelijk aan kwamen de mannen van coach Henk Goor weer terug en trokken de stand weer gelijk: 19-19. Saul Geverink en Tobias Lansink serveerden naar de setwinst, uiteindelijk toch nog ruim via 25-20. In de vierde set namen de Groningers opnieuw het initiatief en liepen uit naar een 10-4 voorsprong. De midspelers van Apollo 8 werden weinig aangespeeld en konden moeilijk tot scoren komen. Toch vocht Apollo 8 zich onder aanvoering van aanvaller Bas Haar terug via 14-14, 17-17 naar 21-21. In de eindfase gaf de ploeg uit Borne het initiatief weg en verloor de set met 25-22.

Set Up-Veracles werd uitgesteld. Promovendus Veracles heeft mede daardoor nog maar één duel gespeeld dit seizoen.