beeld:

Spaarnestad verrast Volley Tilburg

di 14 nov 2023 13:30
Door: Reinier de Boer

In de Topdivisie B bij de heren maakten koploper Sliedrecht Sport 2, VV Utrecht en Peelpush geen fout. Sliedrecht Sport 2 versloeg Zaanstad met 3-0, terwijl VV Utrecht een 3-1 zege boekte op Inter Rijswijk. Peelpush won op zondag met 3-0 van Skunk. Spaarnestad staat knap in de top 5 door een 3-0 zege op Volley Tilburg.

Sliedrecht Sport 2-Zaanstad
De topper tussen Sliedrecht Sport 2 en Zaanstad leverde een vrij eenvoudige 3-0 zege voor de koploper op via 25-20, 25-19 en 25-20. ,,Drie nul winnen van Zaanstad, dat is altijd lekker,” zegt Albert Stek van Sliedrecht Sport 2. ,,De nummer 1 tegen de nummer 2 van de Nederlandsche Topdivisie, daar ging je vroeger voor naar de sporthal. Zo'n heerlijk avondje volleybal van hoog niveau. Als één ploeg écht z'n dag had dan kon het nog wel eens 3-1 worden. Maar de nummer 1 tegen de nummer 2 eindigde toch vaak in een meer dan spannende pot met een 3-2 einduitslag. Helaas moeten we u deze keer teleurstellen. Alle punten bleven in sporthal De Basis in Sliedrecht en hadden wij Zaanstad volledig onder de duim. De mannen uit de Zaanstreek, met dit seizoen in de gelederen ook enkele aangespoelde schipbreukelingen van het gedegradeerde Compaen, kregen in Sliedrecht geen voet aan de baggerwal. Bij de blauw met witte kleuren zaten Bouter en Anker er goed en scherp in. Jappie domineerde in het achterveld en varieerde er aan het net lustig op los. Anker stond ouderwets zijn mannetje aan het net en zorgde meer dan eens voor een grote schaduw aan Zaanse zijde. Last but not least waaide er ook deze wedstrijd weer een bijzondere wind over het veld en voornamelijk langs het net. Sterker nog, het net was zo erg in beweging dat het zomaar opeens tegen Aron zijn hand aanwaaide. Kan gebeuren, gelukkig zat de scheidsrechter er bovenop en constateerde de netfout. Punten bij de beoordelaar ook weer binnen. En door... de Superrrrrrrdivisie is in zicht!”
Zaanstad-trainer Dwin Brouwer was wat minder euforisch na de nederlaag. ,,3-0 Klop van Sliedrecht,” zegt hij. ,,Helaas konden we, mede door afwezigheid van drie spelers, niet voldoende weerstand bieden tegen Sliedrecht,” zegt hij. ,,Waarbij je weet dat een ploeg als Sliedrecht met veel routiniers moeilijk te verslaan is, maar het is zeker niet onmogelijk. Helaas moeten we dan als team wel een beter niveau neerzetten dan dat we gedaan hebben. Nu lukte alles net niet en hebben we zelf te weinig druk geleverd, voornamelijk met de serves en Sliedrecht heeft onze pass voldoende onder druk gezet om ons niet in ons spel te laten komen. We weten dat we vele malen beter kunnen, dus op naar de volgende topper thuis tegen Uuuutje.”

Utrecht-Inter Rijswijk
VV Utrecht blijft in het spoor van koploper Sliedrecht door een 3-1 zege op Inter Rijswijk via 25-17, 18-25, 25-21 en 25-23. ,,Een talentvolle en goede ploeg die goed begeleid wordt door een ervaren trainer,” vindt Utrecht-trainer Bernard Schoonbeek. ,,Ook een ploeg in opbouw en met wat personele problemen. Inter had met 3-0 gewonnen van onze Houtense buren (wij met 3-2 van verloren) en helaas was ons team ook niet geheel fit, dus we waren voorbereid op een intensieve wedstrijd. Gelukkig konden wij twee middens van Heren 2 lenen (good old Mathijs Linders en Joris Hesselink) en kwam Tom Kroon van jongens A ons team versterken. Mede omdat onze wedstrijd het hoofdprogramma van de dag was (Dames 1 speelde uit) werd de sfeer verzorgd door de Red Brigade uit het Veenendaalse (nogmaals dank hiervoor). Iedereen was dus klaar voor een mooi volleybalgevecht. In set 1 niets van dit alles. Bij ons lukte heel veel en bij Inter vrij weinig dus wonnen wij deze set redelijk eenvoudig.”
Set 2 was omgekeerd en vanaf set 3 werd het de verwachte strijd. ,,Over het algemeen een potje van hoog niveau wat wel bleek uit het feit dat onze gasten in set 3 slechts twee fouten maakten en de Domstedelingen toch de set wonnen. Set 4 was helemaal spannend. Alle gaatjes van 2-3 punten werden over en weer gedicht tot aan 23-23. Een afgefloten overnameset en een rally overpass later was het klaar en waren wij de gelukkige winnaar. Eens te meer liet deze wedstrijd zien dat er zo goed als geen makkelijke potjes zijn in onze competitie. Rijswijk stond achtste en wij derde en we winnen met de hakken over de sloot! Complimenten voor de sportieve vechtlust van Inter en dank aan al onze invallers en de sfeermakers uit Veenendaal. Deze jongens maken er altijd weer een feestje van en zijn "gewoon" in te huren.”

Spaarnestad-Volley Tilburg
Spaarnestad boekte een knappe 3-0 zege op Volley Tilburg via 25-22, 25-23 en 25-22. ,,Het was een lange terugreis vanuit Haarlem naar Tilburg en met flink malen in m’n hoofd,” zegt Tilburg-trainer Vincent Henskens. ,,Allereerst, chapeau voor Spaarnestad! De terechte winnaar. Volleybal is een eerlijke sport en we kunnen best discussiëren over een bal ‘in of uit’, maar ‘in the end’ is de uitslag onverbiddelijk. En we hebben kansen gehad en niet gegrepen. In het eerste gedeelte van de 1e set was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Terwijl in het tweede gedeelte van de 1e set onze passing het moeilijk had, maken we twee onnodige fouten, maakt Spaarnestad een kill-blok in een 1-op-1-situatie en serveren wij fout.
In de 2e set was het een vergelijkbaar beeld, want ook hier maken we drie onnodige aanvalsfouten als we in de ‘big-points’ zijn beland.
Set 3 was een set waar wij drie keer moesten aanvallen voor één punt en Spaarnestad daarentegen elke bal vol voor het punt ging. Tel daarbij op dat sommige spelers ook nog gingen overcompenseren. En dan is het uiteindelijke resultaat 3-0 met 75 over 67…. En dus hadden we alle kans om een leuke terugrit te hebben. Nogmaals Spaarnestad is de terechte winnaar, moeten wij het maar beter doen. En dat beter doen laten we wel op de trainingen zien: daar zie ik een hoog niveau. Zowel individueel als collectief.”

Gemini-Kangeroes-Taurus
Taurus boekte de vierde overwinning, waarvan drie met 3-2 werden gewonnen. Ook bij Gemini-Kangeroes won Taurus met 2-3 via 21-25, 25-23, 22-25, 25-21 en 9-15. Gemini-Kangeroes-trainer Sjoerd de Jong was niet ontevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,Het was een stuk beter dan tegen Spaarnestad afgelopen week,” zegt hij. ,,Taurus was in de eerste set nog wel de bovenliggende partij, maar dat kwam ook vooral door ons gebrek aan servicedruk. Het leek alsof we de vorige wedstrijd nog een beetje meenamen. Gelukkig kwamen we in de tweede helft al weer mee en met een serie sprongservices van Robin Kalmeijer waren we er in ieder geval weer bij. Dan is het wel aan het team om dat samen verder uit te bouwen. Dat lukte helaas niet, maar zorgde wel voor een jumpstart in de tweede set. Na een flinke voorsprong kwam Taurus door hun aanvallers toch nog dichtbij. De derde set kwamen we weer te ver achter en begonnen we de vierde juist weer met een dikke 11-3 voorsprong, vooral door sterk blokkerend werk van Gijs Felix op het midden. Deze set konden we dan ook makkelijk naar ons toe halen. Doordat we als coaching te weinig gebruik hebben gemaakt van onze wissels, was het licht uit in de laatste set. Taurus had hun blok nu op orde en er werd niet meer gescoord door onze aanvallers. Als we voor de competitie hadden geweten dat we met dit team mee konden komen, hadden we er voor getekend! We zijn erg blij met het vertoonde spel in ieder geval.”

Peelpush-Skunk
Peelpush steeg naar de derde plaats door een 3-0 zege op Skunk via 26-24, 25-19 en 25-11. November is begonnen en het mannengriepvirus spookt door Meijerijstad. ,,Tijmen is hier de hele week slachtoffer van geweest en ook onze piepjonge en o zo vitale Finn heeft op de woensdag de strijd tegen deze kwaal verloren,” zegt Pepijn Scholten van Skunk. ,,Gelukkig voor het team kon meetrainer Tobias extra bijspringen op de donderdagavond. Tot slot heeft de gemeente blijkbaar ons laatste wedstrijdverslag gelezen en een nieuw energiecontract afgesloten, aangezien op donderdag niet ons zaaldeel, maar het zaaldeel aan de andere kant van de wand zonder licht kwam te zitten. Zo werd de wedstrijd van Dames 2 spontaan een glow in the dark toernooi. Schitterend!”
Bij afwezigheid van Daan mochten Yannick, Pepijn, Ingmar, Wouter, Finn, Stef en Joey het gaan doen voor Skunk in de eerste set. Skunk begon erg sterk en speelde vol overtuiging en bravoure. Bijna de hele set genoot Skunk een voorsprong op de thuisploeg. Echter begon de volleybalmachine wat te haperen richting het einde van deze set. Er werden een paar dure foutjes gemaakt en opeens stond het 23-23. ,,Een discutabele gestolen bal zorgde voor 24-23, waarna Skunk terugvocht tot 24-24. Uiteindelijk wist toch Peelpush deze set te pakken met 26-24. Eeuwig sund.”
In set twee leken de mannen uit Veghel niet helemaal hersteld van de tegenslag uit de vorige set. Nu was het Peelpush dat de hele set een paar puntjes voorsprong had. ,,Weer werden er onnodige fouten gemaakt en zakte de lovenswaardige vechtlust uit set 1 weg. De voorsprong breidde zich uit en resulteerde in een 25-19 overwinning voor het team uit Meijel. Alle hens aan dek om er nog een vijfsetter van te maken. Set drie werd met 25-11 verloren, Skunk verliest met 3-0. Meer woorden gaan er niet aan vuilgemaakt worden. Door deze verliespartij blijft Skunk op 9 punten uit 7 wedstrijden steken en staat op een gedeelde 7e plek. Volgende week mag Skunk koploper Sliedrecht ontvangen in de Bunders. Wie weet zit er wel een stunt in het verschiet.”