beeld:

Sliedrecht Sport 2 lijdt eerste puntverlies

ma 23 jan 2023 23:50
Door: Reinier de Boer

Nadat Volley Tilburg onlangs haar eerste puntverlies leed, volgde Sliedrecht Sport 2, dat met 2-3 bij Donki Sjot won. Volley Tilburg gaat aan kop, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Volley Tilburg versloeg Protos met 3-1. Nummer drie Vives leed een verrassende 3-0 nederlaag tegen Inter Rijswijk.

Donki Sjot-Sliedrecht Sport 2
Aan een lange ongeslagen reeks voor Sliedrecht Sport 2 kwam in Den Dungen ten einde. Sliedrecht Sport 2 won wel met 2-3, maar leed het eerste puntverlies deze competitie. Donki Sjot maakte het de gasten erg moeilijk en pakten een puntje via de setstanden 25-21, 16-25, 26-24, 17-25 en 6-15.
,,In een koude, kille, sfeer- en muziekloze sporthal in Den Dungen hebben wij ons eerste puntverlies van deze competitie geleden,” concludeert Albert Stek van Sliedrecht Sport 2. ,,Waar iedere vereniging nog écht iets probeert te maken van de Nederlandse Topdivisie is dat in Den Dungen net iets anders. Maar goed, er hing een net en er waren ballen dus terug naar de wedstrijd. Na verlies in de eerste en derde set wisten wij de andere drie sets wel naar ons toe te slepen en winnen we de wedstrijd met 3-2. Het eerste puntverlies van de competitie is volledig aan onszelf te danken. Of het nu na de bekerwedstrijd van afgelopen donderdag een gebrek aan focus was of we kregen onze vingers niet warm, het lag in deze wedstrijd niet aan de kwaliteiten van de tegenstander. Het enige wat wij goed op orde hadden was de pass, wat wel weer aangeeft dat we het aan het net niet of niet sterk genoeg af konden maken. Maar we moeten door, we verliezen vrijwel nooit een punt dus door die zure appel moeten we even heen bijten. Nieuwe trainingsweek, nieuwe kansen. Het vooruitkijken naar de clashes met Volleybal Tilburg en Lycurgus is begonnen. Op naar mooie weken!”
De wedstrijd Donki Sjot-Sliedrecht Sport 2 was de afscheidswedstrijd van Axel van Baars bij Donki Sjot. ,,Hij gaat onverwachts toch in Tennessee (VS) spelen,” zegt Donki Sjot-trainer Benny van den Heuvel. ,,Het was voor ons een extra stimulans om hem een goed afscheid te geven. We startten sterk aan de eerste set en door gevarieerde spelverdeling van Mees de Jager en een service ace, namen wij direct de voorsprong. Die hielden we vast tot 11-9, waarna Sliedrecht via twee mooie aanvallen van Mats Kruiswijk en Gerard Baan gevolgd door een blok, de leiding overnam. Daarna ging de set gelijk door en pakten we om en om de voorsprong. Door een aanval van Axel van Baars en service ace van Pepijn Kooijmans wisten we de set, tegen de verwachting in, naar ons toe te trekken.”
In de tweede set werd het spel van de eerste set doorgezet, tot Sliedrecht bij 8-7 aan opslag kwam en Jasper Bouter in stelling bracht. In twee punten series (6 en 7) liet Sliedrecht zien, waarom ze bovenaan de ranglijst staan en via een combinatie opslag en blok wisten ze 9-20 op het scorebord te zetten en de set vrij eenvoudig met 16-25 te winnen.
In de derde set begon Sliedrecht-spelverdeler Jilles Amersfoort direct met een sterke service en wist Sliedrecht op een 0-7 voorsprong te brengen. ,,Een uitdaging voor onze spelverdeler Mees de Jager om een antwoord te vinden op het sterke Sliedrechtse blok. Dit lukte en langzaam aan knokten wij ons terug in de wedstrijd en stond er tegen de verwachting in 22-22 op het scorebord. Na een spannende eindstrijd zette een blok van Dirk van de Ven het tweede setpoint (25-24) op het scorebord, waarna Mees de Jager de set met een blok afsloot (26-24). Een wedstrijdpunt was binnen, maar direct ook een wake up call voor Sliedrecht. In de vierde en vijfde set wisten ze middenaanvaller Ian de Bus en passer/loper Jasper Bouter in stelling te brengen en konden wij alleen proberen te volgen. Sliedrecht pakte dan ook de twee laatste sets en de winst (17-25, 6-15). We kunnen terugkijken op een sterke wedstrijd. Met een spelersgroep die nu nog maar zeven spelers "groot" is, weten we dat de rest van het seizoen een extra grote uitdaging gaat worden. Een wedstrijd als deze laat gelukkig zien dat we, ondanks deze kleine basis, mee kunnen doen voor de punten.”

Volley Tilburg-Protos
Volley Tilburg won met 3-1 van Protos via 27-25, 20-25, 25-17 en 25-15. Tilburg-trainer Martijn Musters was wegens ziekte niet aanwezig en werd vervangen door Erik Kwantes.

Compaen-VV Utrecht
VV Utrecht boekte een 1-3 zege bij Compaen. De setstanden waren 23-25, 19-25, 25-19 en 12-25. ,,Eindelijk weer eens drie punten,” zegt Utrecht-trainer Bernard Schoonbeek. ,,De vorige keer was ruim twee maanden geleden, op 12 november van het vorige jaar. De drie punten en het feit dat we nu eens scherp begonnen aan de wedstrijd waren de grootste twee overwinningen. Uiteraard waren we beducht voor de zeeroversploeg. Bij ons gaven ze zich na vijf goede sets pas helemaal aan het einde van de vijfde set gewonnen en een jong team dat veel trainingsuren maakt en goed begeleid wordt zal in de tweede helft van het seizoen altijd beter scoren dan in de eerste helft. In het geval van Compaen moet het dan wel een beetje meezitten en dat was door met (met name) de afwezigheid van één van hun talentvolle middenaanvallers niet het geval. Bovendien kwam hun diagonaal, die in de wedstrijd bij ons enorm op dreef was, net terug van een blessure. Overigens niets ten nadele van de andere diagonaal die speelde, want die had een heel hoog aanvalspercentage. Hij kreeg echter veel minder ballen dan de dia bij onze thuiswedstrijd.”
Utrecht begon licht gehandicapt aan de wedstrijd. Eén middenman was ziek thuisgebleven, één middenman verkoos een hoogtestage boven het spelen van een wedstrijd en een ex-middenman (nu dia) was niet inzetbaar door een blessure. ,,Gelukkig hebben we een selectie waarin iedere positie dubbel bezet is en mocht nestor Jorad zijn oude botten dus weer eens opwarmen. Alle inzetbare spelers waren ook weer nodig. In de eerste set stonden we steeds een paar punten voor, kwamen de Oost-Zaaners steeds terug, en konden we profiteren van een paar foutjes van de gastheren bij de echte big points. Set 2 was degelijk aan onze kant en in set drie waren de buren van Zaanstad de betere ploeg. Set 4 was gewoon een goede set van ons, zodat wij de drie punten mee konden nemen naar de Domstad.”

Zaanstad-Spaarnestad
Zaanstad behaalde een 3-1 zege op Spaarnestad via 25-22, 23-25, 25-21 en 25-19. Zaanstad-speler Daniël Hoonhout was uiteraard blij met de winst, maar niet helemaal met het vertoonde spel. ,,Allereerst zijn we natuurlijk blij met de volle buit. Toch heerste het gevoel dat we niet goed hebben gespeeld, het was vrij slordig en we kwamen niet in de buurt van het niveau van afgelopen woensdag in de beker. Desondanks was het voor de neutrale toeschouwer waarschijnlijk een leuke pot om te zien, boordevol lange rally’s en spannende standen.”

Inter Rijswijk-Vives
Vives verloor voor de derde keer dit seizoen. Inter Rijswijk dat twee keer op rij verloren had, won met 3-0 via 25-17, 25-16 en 25-19.