facebook pixel Sliedrecht Sport 2 lijdt eerste nederlaag - Volleybalkrant
/news/newsItem/media/medium[active="1"][not(tags/tag/name="homepage")]
beeld:

Sliedrecht Sport 2 lijdt eerste nederlaag

Gepubliceerd op
di 07 nov 2023 15:31
Door: Reinier de Boer

In de Topdivisie B waren er nogal wat verrassingen te noteren. Koploper Sliedrecht Sport 2 leed een onverwachte 1-3 nederlaag tegen Peelpush. Utrecht profiteerde niet optimaal en verloor met 3-2 bij Taurus. Zaanstad was de grote winnaar van deze speelronde door Inter Rijswijk met 3-0 te verslaan en naar de tweede plaats steeg. Volley Tilburg is aan de betere hand en won de derby met Donki Sjot met 1-3. Spaarnestad herstelde zich na een moeizame periode en zegevierde met 3-0 over Gemini-Kangeroes.

 

a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Sliedrecht Sport 2-Peelpush 
Na vijf overwinningen vond Sliedrecht Sport in haar zesde wedstrijd tegen Peelpush haar Waterloo. De gasten verrasten de koploper via 1-3 (22-25, 25-22, 22-25, 23-25). ,,De spanning is terug in de Topdivisie B,” stelt Albert Stek van Sliedrecht Sport 2. ,,Hoe de wedstrijd tegen Peelpush verliep stond niet helemaal op onze planning. Na een wat rommelige trainingsweek kwamen afgelopen zaterdag de mannen uit Meijel op bezoek. Trainer/coach Egbert op ‘t Hof begon de wedstrijd met Jelle, Kees, Jasper, Hidde, Wessel, Gerard en Joël. Noem het slordig, noem het niet efficiënt spelen of noem het Peelpush zat in een flow… de eindstand na vier sets was 3-1 voor de gasten. Wij kregen het Limburgse verzet niet gekeerd en het duurde bij tijd en wijlen te lang voordat we zelf een punt wisten te scoren. Ook de wissels Ian en Jochem die kwamen voor Jelle en Hidde konden het tij niet keren. Geen visitekaartje voor de Topdivisie, wel drie punten voor Peelpush. Puntje bij paaltje staan we nog steeds eerste en komt aanstaande zaterdag Zaanstad op bezoek. Nieuwe week, nieuwe kansen.”

Taurus-VV Utrecht 
VV Utrecht verzuimde volledig te profiteren van de verrassende misstap van de koploper en verloor met 3-2 van Taurus. De setstanden waren 25-18, 19-25, 25-20, 26-28 en 15-8. De ziekenboeg van Taurus begint langzaam leeg te stromen, terwijl die van VV Utrecht gevuld begint te raken. ,,Dit is overigens geen excuus voor de overwinning van Taurus,” zegt Utrecht-trainer Bernard Schoonbeek. ,,Zij lieten zien dat ze echt wel kunnen volleyballen en bij ons liep het veel minder goed dan de afgelopen weken. Daarmee dus ook een volledig verdiende overwinning voor onze buren en wij mochten blij zijn dat we met een ernstig aangepaste opstelling set 4 nog konden winnen na vier wedstrijdpunten voor Taurus. Met name de tandem Flor Polinder/Hans van Westrienen was, samen met hun indrukwekkende midden, niet te stoppen voor ons. Wij konden hier niet voldoende servedruk tegenoverstellen en wij maakten significant meer fouten dan de afgelopen weken. Als de Houtenaren compleet en fit zijn is dit zeker een top 5 team en ervan uitgaande dat dit in de loop van de komende weken gaat gebeuren, kunnen wij ervan uitgaan dat wij hier in de returnwedstrijd ook een zware kluif aan gaan hebben. Tot nu toe laat onze competitie zien dat (bijna) iedereen van iedereen kan winnen en kan een iets mindere dag of net te veel blessures zomaar betekenen dat je wedstrijden verliest die je op papier van tevoren had kunnen/moeten winnen. En omgekeerd geldt hetzelfde natuurlijk. Eigenlijk alleen maar leuk dus, want je moet iedere wedstrijd goed zijn.”

Zaanstad-Inter Rijswijk 
Zaanstad was de lachende derde door optimaal te profiteren van de uitglijders van Sliedrecht Sport 2 en VV Utrecht. Zelf won het met 3-0 van Inter Rijswijk via 25-16, 25-17 en 25-18.  
Zaanstad-trainer Dwin Brouwer was zeer tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,We zijn gelijk goed begonnen na wat vertraging in de hal. (40 minuten later begonnen). We waren scherp en wisten dat als we voldoende servicedruk zouden leveren, we het een stuk makkelijker zouden hebben in de blokverdediging. En eigenlijk hebben we dit de hele wedstrijd vol gehouden. Op een kleine dip na in het midden van de derde set. Maar uiteindelijk weten we ook daar weer bij te schakelen en een goede 3-0 winst neer te zetten thuis. Voorlopig nog elke thuiswedstrijd met 3-0 gewonnen.”

Donki Sjot-Volley Tilburg 
De Brabantse derby der derby’s tussen Donki Sjot en Volley Tilburg leverde de ploeg van trainer Vincent Henskens een 1-3 zege op. De setstanden waren 18-25, 20-25, 25-23 en 17-25. De Tilburg-trainer constateert tevreden dat zijn ploeg in vorm begint te raken. ,,De wedstrijd tegen DS was een beetje een deja vu,” zegt Henskens. ,,De wedstrijd leek namelijk ongelooflijk op de wedstrijd tegen Skunk een week eerder. In set 1, 2 en 4 was het “wachten, controle hebben en houden”. In de derde set had ook DS zijn “Wouter”. Tegen Skunk kregen we geen vat op de service van Wouter van de Ven. Tegen DS was dat de service van ‘lefty’ Joël Kling. Dat kostte ons de derde set met 25-23. Zonde, maar is wel de realiteit: moeten wij maar eerder én betere controle hebben over dit soort power-services. De overige sets zijn we niet in de problemen geweest gelet op de setstanden van 18, 20 en 17 punten. Meer valt er weinig over te zeggen. We beginnen op stoom te komen en het linker rijtje komt in zicht.” 
Donki Sjot-coach Bram de Jager constateerde dat zijn ploeg niet echt aan haar geliefde spel toekwam. ,,Het was een wisselvalige wedstrijd, waarin wij onvoldoende ons eigen spel konden spelen en Tilburg de bovenliggende partij was,” zegt hij. ,,In de eerste set leek het erop dat Tilburg een makkelijke zaterdag zou hebben. Ze begonnen direct met een kleine voorsprong, maar ondanks enkele fouten kon Donki Sjot niet doordrukken, wat resulteerde in een voortdurende voorsprong. Deze voorsprong behield Tilburg tot het einde (18-25).” 
In de tweede set veranderde het spelbeeld weinig. Donki Sjot begon beter in de wedstrijd te komen, maar zo ook Tilburg. ,,De foutenlast aan Dungense kant bleef helaas te hoog, waardoor Tilburg onvoldoende onder druk kwam te staan. De service en het scorend vermogen waren niet zoals de afgelopen thuiswedstrijden. Donki Sjot bleef redelijk bij Tilburg, kon het ze af en toe moeilijk maken, maar echt in de problemen kwam Tilburg niet (20-25).” 
In de derde set besloot Donki Sjot vrijblijvender te spelen. ,,Het spel werd iets beter, maar had niet de kwaliteit zoals we die kennen. Diverse aces op de services van Joël Kling en mooie blokballen van Mees en Martijn zorgden er echter wel voor dat we deze set over de streep konden trekken (25-23). In de vierde set konden we het niet veel spannender maken. Op een goede pass kon Pepijn de ballen mooi naar beneden slaan, maar het spelbeeld van eigenlijk de hele wedstrijd kwam ook in de vierde set tot uiting. Uiteindelijk won Tilburg deze set relatief makkelijk (17-25).”

Spaarnestad-Gemini-Kangeroes 
Spaarnestad herstelde zich na drie nederlagen op rij door een 3-0 zege op Gemini-Kangeroes via 25-21, 25-19 en 25-23. De winnende coach Casper Groenhuijzen was blij met de driepunter maar nog niet met het vertoonde spel van zijn team. ,,Tja, het is nog steeds niet goed,” stelt hij. ,,We hebben teveel blessures, waardoor we niet op niveau kunnen trainen. We hebben wel gedaan wat we moeten doen. Het oude gezegde: Als het niet gaat, zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Met niet heel goed volleybal wel het resultaat eruit gesleept.” 
Volgens Gemini-Kangeroes-trainer Sjoerd de Jong was het een wedstrijd om gauw te vergeten. ,,De wedstrijd is er niet een die lang in het collectieve geheugen zal blijven, ook bij het publiek niet,” denkt hij. ,,Het begin van de wedstrijd was van beide kanten slecht, met als hoogtepunt zelfs een service onder het net door van Haarlemse kant. Wij deden het op dat moment ook niet veel beter serverend. Aan de hand van invaller Tim Chouffour, kwam er eindelijk een beetje volleybal in de eerste set. Maar het lukte vervolgens bijna niemand om twee succesvolle acties aan elkaar te rijgen. Scores werden afgewisseld met onnodige aanvalsfouten. Servicedruk was laag en veel fout. Waar Spaarnestad wel steeds beter in de wedstrijd leek te komen, lukte ons dat simpelweg niet. We hebben de hele bank gebruikt, maar het ging gewoon niet. Bij niemand. Wat wel goed om te zien is, is de mentale groei bij de groep, waardoor we een verlies als deze makkelijker verteren, zonder dat er naar elkaar gewezen wordt en vooruit kijken naar Taurus thuis.”

Skunk-VCN 
Skunk pakte weer een overwinning na drie nederlagen achter elkaar. Skunk won met 3-0 van hekkensluiter VCN via 25-18, 25-21 en 25-22. Pepijn Scholten van Skunk spreekt over een moeizame wedstrijd. ,,We hebben wel met 3-0 gewonnen, maar het ging niet gemakkelijk,” zegt hij. ,,Er werden als team te veel foutjes gemaakt, waardoor het onnodig spannend werd. Op de momenten dat we ons eigen spel speelden, waren we duidelijk de betere partij. Zeker onze middenas kwam erg veel tot scoren. We zijn wel ontzettend blij om weer eens een overwinning binnen te halen, dat geeft vertrouwen.” 
Skunk-trainer Frank van der Nieuwenhuijzen startte deze wedstrijd met Yannick, Finn, Ingmar, Wouter, Emiel, Stef en Daan. Skunk zette druk op de tegenstander en speelde beter volleybal dan de ploeg uit Capelle, maar maakte het zichzelf bijzonder moeilijk door steeds maar fouten te blijven maken. Toen kwam Ingmar aan serve: de Tilburgse titaan knalde effe een servicereeks van vijf ballen in het veld en zorgde eigenhandig voor twee time-outs en drie wissels aan de kant van VCN. In een set waarin de mini van de week bijna een betere servicescore had dan een aantal spelers trok de thuisploeg aan het langste eind: 25-18. 
Ook in set twee was Skunk de baas in Veghel. Bij vlagen zag het er goed uit, bij vlagen een stuk minder. VCN kwam iets meer aan spelen toe, maar moest zijn meerdere erkennen aan het einde van de tweede set: 25-21.
In set drie werden de fouten aan de kant van Skunk haar bijna fataal. Aangevoerd door een sterke topspinserviceserie van VCN stond het na een tijdje 22-22. Skunk maakte 23-22, waarna Yannick aan service kwam. Hij bracht met een dikke vette ace de stand op 24-22. Vervolgens werd de wedstrijd beslist met een netfout door de uitploeg en kon het feest beginnen.  

 

 

 

 

Plaats een reactie

reacties:

6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d

Populaire artikelen

externalId=volleybalkrant2019-news-detail-1.1.1.2.2.1.2.1.1&filter[active]=1
892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d