facebook pixel Skunk, Taurus en Donki Sjot uitgeschakeld in bekertoernooi - Volleybalkrant
/news/newsItem/media/medium[active="1"][not(tags/tag/name="homepage")]
beeld:

Skunk, Taurus en Donki Sjot uitgeschakeld in bekertoernooi

Gepubliceerd op
di 24 okt 2023 14:23
Door: Reinier de Boer

De tweede bekerronde leverde in poules met ploegen uit de Topdivisie B enkele verrassingen op. Eerstedivisionist VC Jokers uit Maastricht schakelde Skunk uit en Taurus verloor van tweededivisionist Sovoco. Spaarnestad en VCN trokken zich terug. Het bekeravontuur voor Donki Sjot is ook ten einde door toedoen van Volley Tilburg. 

 

a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Poule G: 
VC Jokers uit Maastricht zorgde voor een verrassing door Skunk uit te schakelen. Skunk en Jokers wonnen beide met 3-0 van Hovoc uit Horst uit 2D. Aangezien VC Jokers de driekamp organiseerde, betekende dit een flinke autorit voor Skunk. ,,Mocht iemand van de bond dit toevallig lezen: is het niet een fantastisch idee om het verplicht te maken dat de organiserende ploeg bij een driekamp de eerste en laatste wedstrijd speelt,” stelt Pepijn Scholten van Skunk.  ,,Wij waren er van uit gegaan dat dit een regel was, maar de trainer van VC Jokers wist het blijkbaar beter. Al met al betekende dit dat wij om de een of andere reden om 14.30 uur startten tegen Hovoc, het Limburgse onderonsje om 17.00 werd gespeeld en Skunk pas om 19.00 speelde tegen VC Jokers. Het feit dat er hele wedstrijden werden gespeeld om drie gewonnen sets maakte dat de spelers uit Veghel zich op konden gaan maken voor een lange dag weg.” 

De eerste wedstrijd van de dag was dus Skunk tegen Hovoc. Als Skunk haar sportieve plicht deed, zou het zonder al te grote problemen moeten winnen. Uiteindelijk werd er inderdaad gewonnen, maar Skunk maakte het zichzelf soms nog knap lastig. Via de setstanden 25-17, 25-21 en 25-16 kon gestart worden met de pauze tot de volgende pot om zeven uur. 
,,Toen de warming-up voor de krachtmeting met eerstedivisionist VC Jokers eenmaal begonnen was, werd duidelijk waarom er geschoven was in het wedstrijdprogramma,” constateerde Scholten. ,,De mannen uit het verre zuiden toverden ineens vier nieuwe basisspelers uit hun mouw ten opzichte van hun wedstrijd tegen Hovoc. Wat hierna volgde was een regelrechte afstraffing: in set 1 en 2 lukte alles aan de kant van VC Jokers. Smashes, combinaties, keiharde topspinners, blokkades, verdediging: alles werd gescoord en van de grond gehaald. Skunk had nul komma niks te zeggen. Onder luid gejuich van het thuispubliek werden set 1 en 2 met respectievelijk 25-17 en 25-15 gepakt door het team uit Maastricht.” 
Ook in de derde set kwam Skunk op achterstand. ,,Maar eindelijk kwam er een weerwoord op het spel van Jokers. De passlijn kreeg meer grip op de services, waardoor Yannick van alle aanvallers gebruik kon maken. Een ontketende Pepijn sloeg het hele veld overhoop en het vertrouwen kwam terug bij de heren van Skunk. Na een servicereeks van zeven punten van Finn werd de set uiteindelijk een prooi voor de mannen uit Veghel: 21-25.” 
Lang leek het er op dat er toch een vijfsetter aan zat te komen. Weer wisten de Jokers een kleine voorsprong te nemen, maar Skunk kwam terug tot 23-23. ,,Uiteindelijk trok toch de uitploeg aan het langste eind (25-23) en mag cupfighter VC Jokers uit Maastricht verder naar de volgende ronde. Een sportieve domper voor Skunk, maar wel lekker vrij de komende bekerzaterdagen.”

Poule I: 
Volley Tilburg boekte vertrouwen in twee bekerduels tegen Next Volley Dordrecht en Donki Sjot. De ploeg van trainer Vincent Henskens won met 3-0 van Donki Sjot via 25-19, 25-23 en 25-16. Met eerstedivisionist Next Volley Dordrecht had Tilburg meer moeite, maar het won wel met 3-0 via 28-26, 25-23 en 25-15. Vincent Henskens was opgelucht na het bereiken van de volgende ronde na de moeizame start in de competitie. ,,De vorige keer was het pffffff…….omdat het niet best was. Nu was het ook pffffff …en met een duidelijk andere verzuchting: zie je wel dat we het nog kunnen,” zegt hij. ,,De doelstelling was dat we van onze eigen kracht moesten uitgaan: wel dat hebben we gedaan. Tegen onze vrienden uit Den Dungen lieten we eigenlijk vanaf de start zien dat we de bovenliggende partij waren. We hebben ze twee sets onder de 20 punten weten te houden. De 2e set was spannend (25-23) maar ik had continu een goed gevoel. En dat gevoel werd bevestigd.”
De wedstrijd tegen Next Volley kende eigenlijk een zelfde verloop. ,,Hoewel de setstanden (26-28 en 23-25) anders vermoeden, waren we ook hier de bovenliggende partij. Next Volley speelde vrij uit en wilde haar krachten eens meten. Maar naast spanning, zijn we eigenlijk niet in de problemen geweest. Na de 2e set was het gedaan! Vooral ben ik blij voor de jongens: ze hebben de rug gerecht en dit is een prima opsteker voor de reguliere competitie. We hebben zelfvertrouwen getankt, spelers zijn terug van blessureleed en andere ongemakken. Dus we kunnen nu weer compleet gaan trainen. De enige smet is de blessure van Thomas van de Ven: zijn blessure is dermate dat hij -vermoedelijk- dit seizoen niet meer in actie komt. En dat is natuurlijk triest nieuws. Maar ik zat zaterdagavond met een ander gevoel thuis op de bank. Nu uitbouwen.”

Poule J: 
VCN trok zich terug, waardoor Inter Rijswijk maar een wedstrijd hoefde te spelen. Tegen Volley Lek en IJssel uit de 2e divisie D won de ploeg van trainer Ferry van Hal met 3-0 via 25-16, 25-10 en 25-15. 

Poule K: 
In poule K waren Topdivisionist VV Utrecht, Topdivisionist Gemini-Kangeroes en tweededivisionist Woerden bij elkaar ingedeeld. Gemini-Kangeroes begon met een 3-0 zege op Woerden via 25-22, 25-21 en 25-20. Utrecht versloeg vervolgens Gemini-Kangeroes met 3-1 via 20-25, 25-15, 25-12 en 25-20. VV Utrecht bekerde uiteindelijk verder door een 3-0 zege op Woerden via 25-19, 25-17 en 25-19. Voor Gemini-Kangeroes waren de bekerwedstrijden  een vreemde aangelegenheid. ,,Op de heenweg bereikte ons het nieuws dat een oud-teamgenoot, Marcel Boeren, overleden was,” zegt Gemini-Kangeroes-trainer Sjoerd de Jong. ,,Hij was als jeugdspeler bij Gemini begonnen en heeft later bij onder andere Leython, Heren 1 en B-League bij Visade gespeeld, om vervolgens weer even kort terug te keren op het oude nest. We hebben als team een minuutje stilte gehouden voor aanvang van de wedstrijden, nadat we met elkaar hadden besloten om de wedstrijden te willen spelen.” 

Tegen de thuisploeg van de dag, Woerden, ging het voor Kangeroes relatief gemakkelijk uiteindelijk. ,,Woerden was zeker niet van plan om het ons makkelijk te maken en wist flink wat druk vanaf de servicelijn te ontwikkelen. Onze passlijn wist het goed op te pakken en het spelverdeler/diagonaal koppel Sven Adriaanse en Stijn Willemsen wisten elkaar goed te vinden. Als je weet dat hierna Utrecht staat te wachten, is het wel van belang om niet te veel energie te verspelen en dat is met de 3-0 overwinning redelijk gelukt.” 

Tegen VV Utrecht ging Kangeroes slecht van start en kwam al snel op een paar punten achter. ,,Een vroege time-out was blijkbaar voldoende om het weer op de rit te krijgen en we wisten niet alleen snel bij te komen, maar ook afstand te nemen en de set was relatief gemakkelijk voor ons. In de twee volgende sets was het in eerste instantie hetzelfde beeld, met een vroege achterstand, maar dit keer wisten we het niet op te pakken. De energie leek weg en dan breekt het hebben van maar twee middenspelers je toch wel op. Helaas kunnen we tot de jaarwisseling niet meer beschikken over een van onze middenspelers, Vincent Weijand, die een tijdje in het buitenland zit. Het was lang zoeken naar een werkende opstelling die wedstrijd. Ook de vierde was Utrecht door hun servicedruk en aanvalskracht snel weggelopen. Dat de score uiteindelijk nog een beetje schappelijk leek, kwam eerder omdat Utrecht van spelverdeler wisselde, maar we kwamen niet echt in de buurt. Veel geleerd in ieder geval en we kijken uit naar de competitiewedstrijd.”

Poule L: 
Sliedrecht Sport 2 had het met de loting relatief getroffen met als tegenstanders derdedivisionist Wik Groot Ammers 2 en tweededivisionist AVVA uit Ameide. De koploper van de Topdivisie B won beide duels met 3-0, waardoor het eenvoudig de volgende bekerronde bereikte. ,,De meest gunstige loting van de 2e bekerronde, die was op papier zeker weten voor ons,” zegt Albert Stek van Sliedrecht Sport 2. ,,In onze eigen sporthal De Basis (het blijft jammer dat het niet in Het Spant Ameide was met een lekker buffet erbij) mochten wij het opnemen tegen Wik Heren 2 uit de 3e divisie en AVVA Ameide uit de 2e divisie. Om 13.30 trapte we ‘m af tegen de mannen uit Ameide. En eerlijk is eerlijk, die hadden hun zinnen en ook duidelijk hun tanden gezet op de eerste set. Een slap begin vanaf onze kant, mogelijk wat onderschatting en een goed spelend AVVA zorgde voor 25-22 in de eerste set. Complimenten aan de keurige lijnen die spelverdeler Jacco Jansen uitzette aan de kant van AVVA en de hoge harde klap van Daniel Zweeren aan de buitenkant. Set 2 en 3 waren een formaliteit en gingen met 25-15 en 25-15 onze kant op. Met een tribune vol supporters uit Ameide was de eerste 3-0 overwinning van de dag een feit. Als tussendoortje kreeg het publiek een ware vijfsetter voor de kiezen. Tegen WIK 2 trok AVVA met een sterk spelende Bert Uittenboogaard met 3-2 aan het langste eind.” 

De laatste wedstrijd van de dag was tussen Wik 2 en Sliedrecht Sport 2. ,,Nog één potje te gaan om de kortste weg naar Europa ook dit jaar weer in te slaan. WIK Heren 2 won vorig jaar nog de Regiobeker en kreeg als ‘cadeautje’ deelname in de eerste ronde van de Nationale beker. Die wisten zij onder leiding van oud-Sliedrecht Sport-speler (zeg maar gerust icoon) Carl Zwijnenburg te winnen en toen rolden wij uit de bekerlotingkoker. Met 25-17, 25-19 en 25-12 was de tweede 3-0 overwinning van de dag een feit. Conclusie, mooi om alle ‘polderteams’ op één dag bij elkaar te hebben en lastig voor ons om het eigen spelletje te spelen tegen teams die andere of meer bijzondere dingen doen dan dat je verwacht. Een mooi leermoment, door naar de loting voor de 8e finale en complimenten aan onze Kees die in de time-out gewoon even een sterke mop uit zijn nummer 8 trainingsvestje slingerde.”

Poule M: 
Zaanstad hoefde maar een wedstrijd tegen tweededivisionist Irene te spelen, omdat Spaarnestad zich afgemeld had. Irene bood Zaanstad uitstekend partij, maar moest zich toch nipt gewonnen geven via 25-15, 25-23 en 25-23. ,,Ik was zelf niet bij de wedstrijd,” zegt Zaanstad-trainer Dwin Brouwer. ,,Ik begreep dat we een zakelijke overwinning hebben behaald, waarbij iedereen heeft kunnen spelen. Het was jammer dat Spaarnestad zich afmeldde zonder reden. Van te voren was al wel duidelijk dat ze niet wedstrijd 1 en 3 wilden spelen, want ze wilden graag ruilen. Maar dat lijkt me een zeer slechte reden om af te melden.”

Poule N: 
De grootste verrassing van de tweede bekerronde was de uitschakeling van Topdivisionist Taurus. Sovoco uit Soest, dat zich vrijwillig liet afdalen naar de tweede divisie, won met 3-2 via 22-25, 25-12, 25-21, 19-25 en 15-8.  

 

 

 

 

Plaats een reactie

reacties:

6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d

Populaire artikelen

externalId=volleybalkrant2019-news-detail-1.1.1.2.2.1.2.1.1&filter[active]=1
892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d