facebook pixel Peelpush verrast Volley Tilburg ook - Volleybalkrant
/news/newsItem/media/medium[active="1"][not(tags/tag/name="homepage")]
beeld: Volleybalkrant.nl

Peelpush verrast Volley Tilburg ook

Gepubliceerd op
ma 21 mrt 2022 15:35
Door: Reinier de Boer
a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Sliedrecht Sport 2-Utrecht
De koploper kan de eerste plaats normaal gesproken niet meer ontgaan. De ploeg van trainer Frank Vlot versloeg Utrecht met 3-0 via 25-21, 25-19 en 25-16. ,,In de wedstrijd tegen VV Utrecht hebben wij de volledige wedstrijd de touwtjes strak in handen gehad,” zegt Sliedrecht Sport-speler Albert Stek. ,,Bijna iedereen was aanwezig. Middenman Wessel Anker kreeg een wedstrijdje rust en zat op de spelersbank lekker de kwalificatie van Max Verstappen te kijken en trainer/coach Egbert op 't Hof had een weekendje vrij. In het veld ging alles volgens plan. Wij zijn geen moment in de problemen geweest en trainer/coach Frank Vlot kon vrijwel iedereen speeltijd geven. Met als kers op de taart de comeback bij Heren 2 van 'wereldreiziger' Niels Middendorp. Veel meer is er over deze pot eigenlijk niet te melden.”
De trainer van Utrecht, Bernard Schoonbeek was ziek en was daardoor niet bij de wedstrijd aanwezig. ,,Ik heb er een paar dagen echt afgelegen met het C-woord. Waarschijnlijk was dat de straf van het te hard vieren van de overwinning op de studentikoze buren van Protos; een club waar ik toch wel een jaartje of 15 trainer ben geweest. Het feestje werd overigens samen gevierd (Protos en VVU) waarmee de goede onderlinge banden nogmaals aangehaald werden. Ik was er dus tegen de kampioenen, want zo mogen we ze echt wel noemen, Sliedrecht, niet bij. De overige twee quarantaine-gevallen waren er wel gewoon bij, net als een wintersportende libero. Gelukkig is de technische staf sinds het begin van dit kalenderjaar verdubbeld zodat Jorad de Vries de spelers van VVU kon begeleiden. De terugkoppeling die ik kreeg over de wedstrijd was kort en helder; 3-0 hard eraf. Alleen in de eerste set wat kleine kansjes, maar boven de 20 gaf Sliedrecht wat extra gas en klaar. Ons eigen niveau was minder dan op de trainingen, wij konden niet onder hun servedruk uitkomen en maakten teveel fouten. Chapeau voor de reserves van Sliedrecht Sport.”

Zaanstad-Compaen
Zaanstad kwam naast Volley Tilburg door een 3-1 zege op Compaen. Zaanstad won via 25-12, 12-25, 25-22 en 25-21. Zaanstad-trainer Martin Rutten noemde het spel van zijn ploeg een achtbaan. ,,De eerste set speelden we erg goed,” zegt hij. ,,We maakten bijna geen fouten en troefden Compaen op alle fronten af. Set 2 startte Compaen opportunistisch met een aantal andere spelers in de basis. Bij 6-6 komen we weer gelijk, maar raken dan de controle kwijt. Fout op fout wordt gemaakt bij diverse spelers. Wissels brengen even herstel, maar uiteindelijk spelen we een kansloze set. In de derde set is iedereen zich er bewust van dat het beter moet, echter halen we niet meer het niveau van de eerste set. Met drie dubbele wissels, mooie acties afgewisseld met slordige fouten, blijven we wel de hele set aan de goede kant van de score en komen weer op voorsprong. Set 4 was een samenvatting van de eerste drie sets. Met een sterke serveserie van Kjeld Broekema en sterk verdedigend werk van het hele team komen we op een ruime 6-0 voorsprong. Binnen no time staan we echter weer gelijk met 7-7. De dubbele wissel levert niet voldoende effect op en een achterstand ontstaat. Onzekerheid in het team waarbij de blokkering van Compaen het ons ook lastig maakt. Na een 13-17 achterstand komen we op 20-20 weer gelijk. Met een sterke service van de in de basis debuterende Wouter Slim en weer sterk verdedigend werk krijgt Compaen geen kans meer. Via 25-21 wordt het 3-1. In ieder geval weer drie punten en met het verlies van Tilburg aansluiting voor de strijd om plek 2.”
Compaen-trainer Sven Vermeulen verheugde zich vooraf op de derby van het jaar. ,,We hebben dit seizoen al veel wisselingen doorgemaakt, voornamelijk op de spelverdelerspositie. Koen Baas ging naar Amerika en Kevin de Jong kreeg te maken met blessureleed, eerst aan de pols en nu aan een vinger. Daardoor zijn we de afgelopen weken gaan spelen met Christian de Jong, spelverdeler van Jongens A en Heren 3. Daarnaast hebben we Jasper Geerdink bereid gevonden om enkele wedstrijden in te vallen als spelverdeler, dat normaal zijn positie niet is. Voor ons is het belangrijk dat we progressie maken en beter worden als team, zeker nu de competitie geneutraliseerd is. Een mooie kans te kijken naar de toekomst en hier ook dit seizoen al in te investeren. Zo is het mooi dat onze jonge spelverdeler uren kan maken. In dat licht moet deze derby ook worden gezien, kijken waar we als ploeg staan. We hebben laten zien beter te presteren dan de afgelopen weken en hebben laten zien dat we op de goede weg zijn. Lichtpunten waren de tweede, derde en vierde set als start. We hebben op alle fronten goed gepresteerd, echter mocht het niet baten tegen een ervaren ploeg als Zaanstad en zullen de komende weken weer hard aan de bak gaan om het niveauverschil met de top van de Topdivisie recht te trekken.”

MKB Accountants/VCV-DS
Donki Sjot boekte in Veenendaal een 2-3 overwinning op MKB Accountants/VCV via 25-21, 25-23, 20-25, 16-25 en 17-19. VCV-trainer Hans Mater vatte de wedstrijd in drie termen samen: wisselvalligheid, fitheid en niet afmaken. ,,Het waren twee teams die aan elkaar gewaagd zijn qua spel en ranking,” zegt hij. ,,Het publiek heeft een leuke wedstrijd gezien waarbij beide teams wisselvallig waren. In de eerste twee sets hadden we de pass redelijk onder controle en konden onze aanvallers veel scoren. Nikita Artomonov had een hoog rendement in deze sets. In de derde set viel ons niveau erg terug. Passend en het zelf scoren waren erg matig in de derde en vierde set. Alle spelers hebben gespeeld. Vooral Tycho Snijders was erg belangrijk met zijn invalbeurten in elke set. De vijfde set startten we met de basis van de eerste set. We startten goed en bij de wissel stonden we met 8-5 voor. Daarna gaven we door passfouten en eigen aanvalsfouten de set weg. Helaas een zuur 2-3 verlies na een 2-0 voorsprong.”

Inter Rijswijk-Sovoco
Inter Rijswijk kende de nodige moeite met het taaie Sovoco dat via 28-26, 25-12 en 27-25 uiteindelijk moeizaam op de knieën ging. Inter Rijswijk mocht na twee uitgestelde wedstrijden weer aantreden in de eigen sporthal de Altis. Sovoco, een geduchte tegenstander, was te gast. In Soest behaalde het team van Willem Jan van Yperen een zwaar bevochten 3-2 overwinning, waarbij het teamwork bij de Rijswijkse gasten de doorslag gaf.
Rijswijk startte de wedstrijd zwak en onscherp. De passlinie werd in de eerste punten al even verschalkt en oplossingen werden moeizaam gevonden. Met een lichte achterstand begon Rijswijk pas te volleyballen. Noud Doornheim zette de toon na het begin van de set en nam het team op sleeptouw. Roel Oude Nijhuis was niet alleen aan het net heer en meester met zijn aanval, ook met zijn service wist hij de Soester passlinie onder druk te zetten. Mede door de sterk spelende Max van Straten werd de stand gelijk getrokken. Boven de 20 liep Inter Rijswijk nog een puntje achter. Sovoco mocht het eerste setpoint van de wedstrijd noteren, maar wist deze niet te verzilveren. De thuisploeg haalde daarentegen een Houdini-act van stal, en wist de stand om te buigen naar een 28-26 winst.
Inter Rijswijk spelverdeler Pim Mossel mocht de tweede set starten met serveren. Met een diepe floater, een sterk blokkerende Max van Straten en vele (in)direct afgedwongen fouten van de tegenstander stond de teller snel op 8-0. Na een verder wat rommelige tussenfase, mocht Pim Mossel op 15-10 weer serveren. Wederom acht punten verder, was het gat groot genoeg voor Inter Rijswijk om de set rustig uit te spelen. Via passer/loper Jeffrey van Wijk werd het 25e punt binnengeslagen, tegenover slechts 12 van Sovoco.
In set drie leek Sovoco de onbevangenheid terug te hebben gevonden. Ze pakten brutaal de leiding. De scorende oplossing werd in de eerste punten aan Rijswijkse zijde niet gevonden. De passlinie van Sovoco was gestabiliseerd. Meermaals werd hun midden gevonden en ook de ingebrachte diagonaal aan Soester zijde zorgde voor nieuw elan. De Rijswijkse heren hadden er moeite mee om de druk op hun service krijgen. Tot en met de 20 bleef het verschil wisselen tussen de 1 á 3 punten in het nadeel van de thuisploeg.
Een vierde set dreigde er aan te komen. In een tumultueus einde van de set wist Inter Rijswijk zijn rug te rechten. Kees de Hoogh en Jurriaan Vink visten ternauwernood een bal van de grond en vervolgens was het Noud Doornheim die de diagonaal blokkeerde en de bal doodlegde. Roel Oude Nijhuis had zoveel spronghoogte dat hij zijn eigen spelverdeler verraste die de bal die hij inbeukte eigenlijk naar buiten wilde spelen. Max van Straten pakte bovendien een mooi blokpunt mee. Op de laatste service van Pim Mossel werden vriend en vijand verrast. De bal dreigde op het oog uit te gaan, maar floaterde binnen de lijnen. Zo werd 27-25 de eindstand. Niet altijd even overtuigend, maar op de juiste momenten stond het team op. En dat allemaal precies aan het begin van het Inter-feest. Het werd nog een uitbundige avond.

Protos-Spaarnestad
Protos won met 3-1 van Spaarnestad en dat was de eerste keer dat de Utrechtste studenten drie punten aan een wedstrijd overhielden. De strijd tussen de nummer elf en de nummer twaalf kende de setstanden 25-22, 25-27, 26-24 en 25-17. Spaarnestad heeft momenteel te kampen met veel blessures. ,Daardoor stonden we er met een krappe selectie,” legt Spaarnestad-trainer Jonne Pilon uit. ,,Te veel spelers haalden niet het gewenste niveau. Iedere set was het knokken om mee te komen. Meer zat er helaas niet in.”

Peelpush-Tilburg
De grootste verrassing van het weekend was de 3-2 zege van Peelpush op Volley Tilburg dat de laatste weken de nodige steken laat vallen. In de laatste vijf duels won de ploeg van trainer Martijn Musters er slechts één. De setstanden waren 14-25, 18-25, 25-23, 25-21 en 15-13. Na 0-2 leek er weinig aan de hand voor Tilburg, maar Peelpush knokte zich sterk terug en sleepte er een 3-2 winst uit. Dat betekende de tweede winstpartij op rij voor Peelpush.

Plaats een reactie

reacties:

6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d

Populaire artikelen

externalId=volleybalkrant2019-news-detail-1.1.1.2.2.1.2.1.1&filter[active]=1
892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d