Olhaco mengt zich ook in titelstrijd

Gepubliceerd op
ma 20 jan 2020 16:15
Door: Reinier de Boer
a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Sudosa-Desto
Sudosa-Desto gaat nog steeds aan kop met een punt voorsprong op PDK/Huizen. Olhaco heeft zes punten minder dan de koploper, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. Sudosa-Desto won voor de vijfde keer op rij, maar moest tegen Orion 2 tot het uiterste gaan. ,,In de eerste divisie spelen gewoon veel goede ploegen,” constateert Sudosa-Desto-trainer Erik Noordijk. ,,Behalve in set 1 en 2 in de wedstrijd van vorige week spelen wij naar vermogen. Vergeet niet dat we met jongens van 15, 16 en 18 in het veld staan. Datzelfde geldt voor de wedstrijd tegen Orion 2. Ik vind Orion een goede ploeg. Zeker door de omzetting die ze hebben gedaan ten opzichte van de eerste helft. Het was een prima wedstrijd met veel spanning en mooie rally’s. Wij mogen tevreden zijn met de veerkracht die we hebben getoond waardoor we de wedstrijd alsnog wisten te winnen. Orion mag tevreden zijn om na 2-0 achter nog op 2-2 te komen en het publiek heeft een leuke wedstrijd gezien,” vindt Erik Noordijk. De setstanden waren 21-25, 24-26, 27-25, 25-14 en 11-15.

PDK/Huizen
PDK/Huizen heeft na drie nederlagen op rij de smaak weer te pakken en zegevierde voor de tweede keer achter elkaar. De ploeg van trainer Albert Cristina won met 1-3 bij VoCASA 2 via 21-25, 25-14, 19-25 en 16-25. ,,We waren niet compleet,” zegt Albert Cristina. ,,Jeffrey Roest is nog steeds uitgeschakeld door een knieblessure en het is onzeker of hij dit jaar nog in actie kan komen. Op de donderdagtraining is Marlison door zijn enkel gegaan. Het is gebeurd na een pipe-aanval waarbij hij ook de kuit van Julian van Dijk raakte, die ook last kreeg en de training niet meer kon springen en voluit gaan. Gelukkig was Julian nog wel inzetbaar bij de wedstrijd. Het gemis van Marlison betekende wel dat we wat moesten schuiven en in een andere basisopstelling startten dan de week ervoor. Ook Martijn van Rooijen had griepklachten en het was onzeker of hij wel kon spelen. Behalve in de tweede set waarin de concentratie wegviel, hielden we ons goed aan de afspraken. Al met al zijn we zeer blij met de 1-3 overwinning. Wat dat betreft kun je wel zeggen dat we weer de smaak te pakken hebben.”

Olhaco
Nummer drie Olhaco won voor de vijfde keer op rij en voor de vierde achtereenvolgende keer met 4-0. Olhaco-trainer Menno Volkerink was ondanks de 4-0 zege, echter niet zo blij met het vertoonde spel van zijn ploeg tegen Sneek. ,,Ik had het gevoel dat we na de gewonnen eerste set een moeilijke avond tegemoet zouden gaan,” verklaart hij. ,,We maakten het onszelf onnodig moeilijk. In de tweede set geven we na 12-6 zeven punten weg. Ik dacht dat we dat voorbij waren, maar toch valt de bal weer in het voordeel van ons en winnen we met 26-24.” In de derde set gebeurde het omgekeerde. Sneek pakte een 8-12 voorsprong, maar Olhaco kwam terug tot 15-12 en won de derde set toch nog ruim met 25-19. In de vierde set begon Sander Kemperman met een serviceserie van tien punten. Bij 11-1 was de set eigenlijk al gespeeld. Olhaco won de vierde set met 25-17. ,,Ik hecht meer belang aan de vijf punten dan aan het vertoonde spel. We hebben tien punten van Sneek gepakt. Het is voor ons verrassend dat we derde staan. Ik had ook niet verwacht dat we 24 punten uit de laatste vijf duels zouden halen.”

Sneek
Sneek-trainer Erik Mulder, die net als vorige week weer als libero fungeerde, constateerde dat zijn ploeg te wisselvallig speelt. ,,We spelen best af en toe leuk volleybal, maar het is te afwisselend. Het positieve is dat de passing redelijk op orde is. Het is alleen jammer dat we in het vervolg daar te weinig mee doen, over de gehele wedstrijd bekeken. We begonnen weer slap, vooral aan het net en een hele slappe service. Ik gaf de voorkeur aan JP van der Meer op de buitenkant in plaats van Mark Hekstra. Helaas kon hij niet laten zien wat hij doordeweeks wel op de training laat zien. Gelukkig herstelde Jan zich later in de wedstrijd op de diagonaal. Dit was ook weer typisch zo’n wedstrijd dat je een tweede spelverdeler nodig hebt, om de variatie in de aanval te wijzigen. Die hebben wij helaas niet beschikbaar. Daarnaast is het in rally’s te onrustig aan het net en zullen wij onze blokkering ook weer meer op orde moeten krijgen. De tweede set hadden wij moeten pakken. Op 23-24 hadden wij ook de scheidsrechter niet mee. In onze ogen maakte hij twee fouten aan het einde van de set, die we dus nipt verliezen. Natuurlijk moeten wij het zelf afmaken, maar met dit team hoop je ook een keer de scheids mee te hebben op het einde van een set. Op zich geen man over boord. Ik heb goede dingen gezien en het is geen schande om in Hoogeveen met 4-0 van het veld te stappen.”

CSV verrast
Nummer elf CSV zorgde voor een verrassing door EVV met 3-2 te verslaan. Na acht nederlagen smaakte de ploeg van Rik Kuiper eindelijk weer eens de zoete smaak van de overwinning. Na 2-2 kende de wedstrijd een ongekend spannend toetje, die CSV nipt met 18-16 won. ,,Het was echt weer eens ouderwets genieten,” zegt CSV-trainer Rik Kuiper. ,,Het was echt een teamprestatie, Samen, positief, enthousiast en met goed verzorgd volleybal hebben we een heerlijke pot gespeeld. Vooral spelverdeler Jan Willem van Huizen speelde erg sterk en wist alle aanvallers goed te benutten door goede keuzes te maken met het verdelen van het spel.” EVV-trainer Harry van den Brink was minder tevreden. ,,Het was een povere uitvoering van onze kant. Twee spelers zijn nog geblesseerd. Dat zijn Joran Beelen (mid) en Marc Reijers (passer/loper). Het was veel vechtvolleybal van beide kanten. CSV is de terechte winnaar, want ze maakten simpelweg minder fouten. Al met al een slecht begin van 2020 van EVV.”

Bovo herstelt zich
Bovo herstelt zich goed van een mindere fase en boekte een 3-2 zege op Sovoco. Bovo-trainer Jeroen Brockotter was dan ook erg tevreden. ,,We kunnen zeker meer dan we in een roerige periode in de eerste helft hebben kunnen laten zien. Nu de focus weer volledig op het volleybal gericht is, zie je dit terug in ons spel. De wedstrijd tegen Sovoco werd gecoacht door Bertjan Prins. In deze wedstrijd kwamen we gelijk sterk uit de startblokken. Met een goede servicedruk wisten we direct afstand te nemen. Een goede servicepass legde vervolgens de basis om dit uit te bouwen naar een overtuigende setwinst met 25-17. In de tweede set zorgden wat aanpassingen bij Sovoco voor meer druk op onze servicepass. Hierdoor ontstond een spannende strijd, waarin veel servicefouten tijdens de big points ons de set kostten. In de derde set drukte Sovoco direct door, waardoor we in deze set achter de feiten aan liepen. Ondanks wat wissels werd deze set overtuigend door Sovoco gewonnen. In de vierde set leek Sovoco dit door te zetten en nam gelijk een voorsprong richting de winst. Maar halverwege de set wisten we ons op karakter terug te knokken en uiteindelijk deze set op vechtlust alsnog naar ons toe te trekken. Ondanks het uitvallen van Makkink aan het eind van de vierde set, konden we de overtuiging en vechtlust doorzetten in de vijfde set. Met 15-10 wisten we deze set en daarmee ook de winst veilig te stellen,” zegt Brockotter.

Woudenberg
Woudenberg won met 4-0 van Apollo 8 via 25-23, 25-13, 25-14 en 25-17. Woudenberg-trainer Arnoud Holl was uiterst tevreden over de tweede zege in successie. ,,Dit was echt een hele mooie overwinning,” glunderde hij na afloop. ,,Het niet meespelen van de normaal veel scorende Wessel Terpstra hebben we goed kunnen opvangen. Spelverdeler Rik van Schaaik moest hierdoor andere keuzes maken en dat pakte zeer goed uit. Hierdoor hebben alle aanvallers naar hartenlust kunnen scoren. Daarnaast deed Tino van der Laan het zeer goed op die positie. Belangrijk was dat we de hele wedstrijd goed geserveerd hebben en wat we allemaal wel niet van de grond gehaald hebben was ook zeer spectaculair. Door twee keer achter elkaar met 4-0 te winnen stijgen we naar de vijfde plaats. Maar de stand is nog steeds vertekend, omdat niet iedereen het zelfde aantal wedstrijden gespeeld heeft. Wij lopen een wedstrijd achter bij de meeste ploegen. De tegenstander van komende zaterdag, EVV loopt zelfs vier wedstrijden achter.”