facebook pixel NTC Vastgoed/Donitas verliest opnieuw geen set - Volleybalkrant

NTC Vastgoed/Donitas verliest opnieuw geen set

ma 14 okt 2019 15:30
Door: Reinier de Boer

Protos
Nieuwkomer Protos kent een goede seizoenstart en boekte de eerste 3-0 zege bij Volley Tilburg. Dat betekende al de derde zege van de ploeg van Bernard Schoonbeek en een vierde plek was meer dan hij vooraf had verwacht. Protos kon tegen Volley Tilburg niet compleet aantreden. “Het lot te veel getart door vorige week te melden dat we een compleet fitte selectie hadden,” vraagt Schoonbeek zich af. “Helaas raakte Lode Notermans de afgelopen week geblesseerd en was Peter vd Poel de hele week ziek. De wedstrijd was door Vincent Henskens (trainer en assistent-coach) grondig voorbereid en de spelers hebben deze voorbereiding goed uitgevoerd. In de eerste set maakten we een achterstand van 4-5 punten goed rond de 20 mede door twee wissels die goed uitpakten. Dit hebben we de tweede en derde set ook gedaan en het bleef succesvol. Over de hele wedstrijd hebben we vooral georganiseerd en goed verdedigd en met enthousiasme gespeeld. Ik weet niet of dit team al gewend is aan het niveau van de Topdivisie. Wij kunnen en moeten volgens mij echt nog wel wat stappen maken. Aan de andere kant. We hebben nu al zeven punten en een vierde plaats in de Topdivisie. Meer dan ik vooraf gedacht had.”

Vechtwedstrijd
HLB van Daal/DS is er ternauwernood in geslaagd om de tweede thuisoverwinning binnen te halen. De wedstrijd tegen DIO/Bedum werd een echte vechtwedstrijd waarin mooie punten werden afgewisseld met onnodige fouten. DIO/B liet meteen merken dat het niet van plan was om zonder punten de lange reis terug naar huis te maken. HLB daarentegen begon met weinig overtuiging en erg afwachtend aan de wedstrijd. De eerste twee sets waren eenrichtingsverkeer van DIO/B waarin HLB niet in haar spel kon komen. In de derde set besloot DS-coach Sander Mulder in te grijpen. Hij bracht Sven Smits en Arne van den Bos in het veld. Deze spelers spelen in het tweede, maar zaten door blessures van Heren 1 op de bank. De wissels bleken een gouden zet. Er kwam meer energie en meer overtuiging in het spel van HLB. De derde en vierde set werden gewonnen door de Brabanders waardoor een beslissende vijfde set noodzakelijk was. Deze vijfde set is een bekend fenomeen voor HLB dat voor de derde week op rij een beslissende set moest spelen. DIO deed nog een laatste poging de overwinning naar zich toe te trekken, maar het was HLB dat aan het langste eind trok. DIO-trainer Edwin ten Kate was zwaar teleurgesteld. “Jazeker, er is teleurstelling over het resultaat. Het was 2-0 voor. In de 3e en vooral 4e set hadden we kansen om het af te maken, maar dat doen we niet. Dan is het jammer dat je jezelf niet beloont met de overwinning. Dus wat dat betreft balen en teleurgesteld. Qua spel was het beter dan de afgelopen wedstrijden. Dus qua opbouw naar beter spel gaat het de goede kant op.”

Rijswijk
Na de eerste drie wedstrijden met één set en géén punt achter te blijven, heeft Inter Rijswijk zaterdag wél een punt kunnen pakken. Omdat SV Dynamo 2 de vijfde set pakte, bleef het bij dit ene punt en draagt de Rijswijkse formatie nog altijd de rode lantaarn in de Topdivisie. De 8-4 voorsprong van Rijswijk in de eerste set bleek broos, want na aanzetten van Dynamo slopen de fouten in het spel van Inter en via 14-16 ging de set met 21-25 naar de Apeldoorners. Rijswijk pakte de tweede set. Via opnieuw 8-4 liep Inter nu wel verder uit. Na 21-13 lieten de Rijswijkers de teugels enigszins vieren. Met 25-22 stond het 1-1 in sets. In set drie pakte Dynamo zelf het initiatief. De diagonaal scoorde 26 punten en bleek vaak niet te stoppen. Inter liep de hele set lang op een puntje of 3 a 4 achter de bezoekers aan, kwam nog even dichtbij boven de twintig, maar de set resulteerde in 22-25. Het spelbeeld in de vierde set was weer omgedraaid en Dynamo moest de hele set in de achtervolging. Topscorer Peter Veldman bij Inter met 20 punten, scoorde er lustig op los. Op 23-20 leek het dan ook alsof Inter het punt mocht bijschrijven. In een ware volleybalstrijd, met een bulk setpoints aan Rijswijker en enkele matchpoints aan Apeldoorner zijde, trok Inter aan het langste eind. Met 30-28 ging de vierde set naar Rijswijk en zijn de heren eindelijk van de gehate nul af.

Het publiek kreeg met de vijfde set een nagerechtje geserveerd. Ook in deze set pakten de Rijswijker mannen het initiatief, maar op 10-8 bleek de koek op. Dynamo 2 pakte een serie killblocks, waar Inter wellicht wat welwillend in sloeg. Na 10-12 won Dynamo de twee uur en vier minuten durende wedstrijd met 12-15 en 2-3 in sets.

Vroege topper
De vroege topper tussen Reflex en VCN leverde een 3-2 zege voor de ploeg uit Kampen op. VCN-trainer Ferry van Hal kon achteraf vrede hebben met het ene punt, maar was teleurgesteld over het feit dat zijn ploeg een 1-2 voorsprong uit handen gaf. “De uitslag van de wedstrijd was een terechte uitslag. In de sets die Reflex van ons wist te winnen, waren zij duidelijk de bovenliggende partij. Tevreden was ik natuurlijk allerminst, zeker nadat we met 2-1 voorstonden. Reflex kwam echter dusdanig goed terug in de wedstrijd, dat we geen schijn van kans meer hadden. Helaas, maar gelukkig wel een punt gesnoept in het hol van de leeuw.” Bij Reflex waren Niels Lipke en Willem-Maarten Heins weer aangesloten bij het team, na het WK Beachvolleybal voor scholen in Sicilië afgelopen week, waar ze namens het Centre for Sports & Education, Nederland vertegenwoordigden.

Keistad
Na drie keer met 3-2 gewonnen te hebben, pakte nieuweling Keistad de eerste driepunter in het uitduel bij promovendus Peelpush: 1-3. De ploeg van trainer Marcel Ruijterlinde kent een droomstart met vier zeges en een knappe derde plaats. Keistad kende echter een slechte voorbereiding voor deze wedstrijd. “Ja, we hadden deze week drie zieken, maar iedereen was op tijd fit. We hebben ondanks dat, toch een goede pot neergezet. Eigenlijk heel goed voor een zondagavondpotje. Ook de eerste set stonden we een groot deel voor. We kwamen echter een rotatie niet door, mede ook vanwege goed verdedigen aan hun kant verloren we de set alsnog. De andere sets wonnen we door een goede verdeling en aanvalsspel.” De setstanden waren 25-23, 19-25, 21-25 en 20-25.

Donitas
NTC Vastgoed/Donitas kent een prima start van de competitie en is de enige ploeg in de Topdivisie die nog geen set heeft verloren. De ploeg van trainer Arno van Solkema won met 3-0 van Webton/Hengelo via 25-15, 25-19 en 25-19.