facebook pixel Mooie volleybaldag met als kers op de taart een 3-0 overwinning van VVPrins - Volleybalkrant

Mooie volleybaldag met als kers op de taart een 3-0 overwinning van VVPrins

ma 27 feb 2017 13:00
Door:

Nederland-Japan, een oefeninterland tussen twee verschillende culturen, met dezelfde sportieve doelstelling. Voor de eerste keer in het buitenland, mooi dat ze dan in Nederland ervaring op mogen doen! En wat geweldig dat VVPrins dit samen met TweeVV, Sportservice Ede en de Gemeente Ede mag organiseren in Ede, De Peppel, onze thuishal.

Om 13:00 komen de vrijwilligers (van o.a. VVPrins, TweeVV, Sportservice Ede en het ROCA12) binnen, instructies worden gegeven, laatste taken verdeeld en gecheckt en daarna loopt alles op rolletjes. Het is wat lastig voor de teller en onze wedstrijdspeaker Tim om de Japanse tekens te ontcijferen, maar gelukkig staan de achternamen in de normale letters: nr 1 Akazaki, nr 2 Kamisawa, nr 5 Kawasaka. John van Geenen, Jeroen van Bergen en Pim Waslander waren van de partij om deze dag vast te leggen.

Na de volksliederen, waarbij de toppers van de courtcrew uitstekend hebben geholpen, worden over en weer wat cadeautjes uitgewisseld en kan de wedstrijd beginnen. Het is de tweede in een rij van drie, vrijdag hebben ze in Papendal een besloten wedstrijd gespeeld en zondag wordt eveneens op Papendal een laatste wedstrijd gespeeld.

Wat direct opvalt is dat de speelsters van Jeugd Oranje vele malen groter/langer zijn, dus de verwachtingen dat ze met gemak over het lagere Japanse blok kunnen slaan is groot. Echter vanaf het begin is de service druk van Japan groter, de aanval is tactischer en efficiënter waardoor de Nederlandse dames de gehele set tegen een achterstand aan moeten kijken. Er worden aan Nederlandse kant veel fouten gemaakt, er zijn regelmatig misverstanden. Bij Japan daarentegen loopt het als een geoliede machine. De bankspelers maken veel herrie, ze leven mee met de 6 in het veld, ze wijzen de bal na bij de service, het is een mooi geheel. Japan wint deze set redelijk eenvoudig met 16-25.

De tweede set begint wat anders. Bij de eerste technische time out staat Nederland met 8-6 voor. Bij Japan wordt vaker een servicefout gemaakt, Nederland daarentegen maakt minder fouten en bouwt met service series een voorsprong op. Het blok van Nederland krijgt wat meer grip op de Japanse aanval. De puntenvoorsprong wordt steeds wat ruimer, met 25-17 wordt de set binnengehaald.

1-1 alles kan nog
Ook in de derde set begint Nederland sterk. Servicedruk waardoor de pass bij de Japanse dames wordt ontregeld en de aanval niet goed genoeg is om te kunnen scoren. Nederland gaat steeds degelijker spelen. De aanvallen van Japan worden goed verdedigd waardoor Nederland met een heel gedegen eigen aanval kan scoren. Het blok is goed, waardoor de aanvalsters van Japan moeite hebben. Bij vreemde situaties worden aan beide kanten moeilijke oplossingen gekozen. Doordat Nederland op alle fronten beter speelt wordt de derde set ook door Nederland ruim gewonnen.

In de vierde set is het mooi om te zien dat beide teams met hetzelfde enthousiasme blijven spelen. Japan blijft ondanks tegenslagen ambitieus vechten voor iedere bal, ze blijven positief, de reservespelers blijven fanatiek in de aanmoediging. Nederland blijft de basis uitbouwen en verbeteren. Het is mooi om te zien dat het team steeds stabieler wordt en minder fouten maakt. Het puntenverschil in deze laatste set is dan ook best groot: 25-11.

Daarmee heeft Nederland een klinkende 3-1 overwinning geboekt op de Japanse dames. In een mooie ambiance en met volle tribunes, een geslaagde middag.

Een middag die na de interland doorging met een jeugd volleybal insstuif, georganiseerd door Anouk van Geenen, waarbij de Nederlandse jeugdspeelsters meehielpen om de aanwezige jeugd de beginselen van volleybal bij te brengen. De Joinvolleybal bus van de Nevobo bus was aangehaakt om de materialen te komen brengen. In een mum van tijd was de zaal omgebouwd tot een uitdagende sportomgeving waar je spronghoogte en slagkracht kon meten!

Om 18:00 uur even pauze om te eten met alle vrijwilligers. Sponsor De4zussen heeft een uitstekend buffet verzorgd. Aansluitend werd er weer van alles aan gedaan om de hal weer klaar te maken voor het laatste evenement van de avond, de wedstrijd VVPrins tegen Coolen Alterno.

Waar VVPrins in de eerste set super degelijk spel toonde, wat in het midden van de set een dipje gaf, echter zonder maar een moment het gevoel op te leveren dat hiermee een setwinst in gevaar zou kunnen komen. Met 25-22 werd de eerste set gepakt.

Alles viel op zijn plek, er werd degelijk gespeeld, Chris Ogink was blokkerend niet te passeren. Peter Ogink werd goed bediend en kon op buiten weer heerlijk aanvallen. Op de diagonaal viel Felix Meuer uit nadat hij na een blokkering achteruit op de voet van een medespeler stapte en zijn enkel zwikte. Joris Zwanenburg nam zijn positie zeer verdienstelijk over. Ook hierbij werd duidelijk dat het team als team goed presteerde. Aan het eind van de tweede set mochten de talenten op de servicepositie invallen, waarbij Pim Franken mocht blijven staan en nog een paar mooie pass en verdedigingsacties had. Met 25-13 ging de tweede set naar VVPrins.

Eigenlijk was de derde set een herhaling van zetten. Coolen Alterno kwam niet uit de verf, ze kregen de kans niet van VVPrins. Spelverdelend kon Jesse Kling iedereen bedienen, aanvallend en blokkerend waren de spelers aan het net oppermachtig, het klopte allemaal. Ook nu mochten de talenten de laatste services van de set uitvoeren, waarbij Axel Snijders de verdedigde bal van Steven Ottevanger mocht setten naar Peter Ogink die met een perfecte aanval de 3-0 mocht afdwingen.

Na de mooie overwinning was er als afsluiting van de mooie volleybaldag een afterparty in Sportcafe de Peppel, waar DJ Dylan van DMW Sound & Light een uitstekende sfeer wist te creëren.

Een geweldige sportieve dag waar iedereen met ontzettend veel plezier en trot op terug kan kijken.

(Bron: VV Prins)