Madjoe verstoort succesreeks Reflex

ma 04 apr 2022 22:00
Door: Reinier de Boer

Reflex-Madjoe
Na acht keer dit jaar gewonnen te hebben, bleek Madjoe voor Reflex een niet te nemen obstakel. De onderlinge verschillen waren niet groot. Alleen in de derde set won Madjoe met groot verschil. De setstanden 25-20, 25-27, 14-25 en 24-26 zeggen alles. ,,Na een mooie serie waarin we ook van de koploper wonnen, haalden veel spelers hun niveau niet,” constateert Reflex-trainer Jordan Weggelaar spijtig. ,,Madjoe speelde gretig en goed. Zij hadden veel servicedruk waardoor wij niet in ons spel konden komen.”

Keistad-VoCASA 2
Keistad deed goede zaken door twee duels in enkele dagen met 3-0 te winnen. Na de zege op Orion 2 werd ook VoCASA 2 aan de zegekar gebonden via 25-16, 25-20 en 26-24. De gasten uit Nijmegen waren verre van compleet en traden met slechts zeven fitte spelers aan in Amersfoort. ,,De wedstrijd was voor ons een zakelijke overwinning met weinig hoogtepunten,” kijkt Keistad-trainer Marcel Ruijterlinde terug. ,,In de normale telling voor de stand zouden we een plekje opschuiven en koploper Reflex tot op twee punten zijn genaderd. Als we maar genoeg blijven spelen en winnen, zullen we toch een keer boven die hatelijke coëfficiënt telling uitkomen en beloond worden voor het feit dat we alles doen om lekker te blijven spelen.”

DIO/B-Orion 2
DIO/B zorgde voor een daverende verrassing door Orion 2 met 3-2 te verslaan via 25-19, 24-26, 24-26, 25-22 en 16-14. De nummer tien tegen de nummer zes werd een heuse thriller waar de toeschouwers enorm van genoten hebben. DIO/B-speler Edwin ten Kate vond de overwinning van zijn ploeg toch wel een sensatie. ,,Ja, wel een beetje natuurlijk,” zegt hij tevreden. ,,Vooraf hadden we een hele zware pot en een hele goede tegenstander verwacht. Het was uiteindelijk een wedstrijd die heel dicht bij elkaar lag. In de 2e en 3e set stonden we ook comfortabel op voorsprong, maar gaven we de voorsprong naar het einde toe steeds weg, waardoor we op een 2-1 achterstand kwamen. Het besef was er wel dat er wat te halen was, maar de frustratie ook een beetje dat we het niet wisten af te maken. Wel mooi dat we als ploeg erin bleven geloven en bleven strijden voor de overwinning. Onze middenas kon redelijk veel bediend worden, door een aardig stabiele pass, hier konden we veel mee scoren en druk leggen bij de tegenstander. Spelverdelend was het lang niet altijd even zuiver en ruim genoeg, maar uiteindelijk gelukkig genoeg voor de overwinning. Lennart Harmsen deed mee vanuit ons Heren 2 en deed de tegenstander veel pijn vanaf de achterlijn (enige smetje daarbij dat hij dan de laatste bal van de set uitserveerde), maar ik denk dat we als ploeg dankbaar mogen zijn dat hij tegen Orion 2 meedeed. Al met al een wisselende wedstrijd, met ups en downs, mooie momenten en slordige momenten, maar met een fantastisch publiek, dat weer massaal aanwezig was en de tegenstander af en toe gek maakte en voor een super sfeer zorgde. Heerlijk om daarvoor te kunnen spelen natuurlijk!”

EVV-Webton/Hengelo
Beide ploegen kwamen elkaar in twee dagen twee keer tegen. De eerste keer in Hengelo won de thuisclub met 3-2 via 23-25, 25-11, 25-11, 17-25 en 15-10. De return in Elburg was een prooi voor EVV dat met 3-1 won via 25-23, 25-18, 22-25 en 25-23. EVV-trainer Siemen Klaver was uiterst tevreden over de twee duels. ,,De twee wedstrijden in twee dagen tegen Webton zijn voor ons prima verlopen. De vrijdagwedstrijd in Hengelo was een zeer wisselvallige wedstrijd van beide kanten. De 1e set ging vrij makkelijk naar ons en in de 2e set stonden we ook goed te spelen, maar één goede serveserie van Webton werd ons fataal. In set 3 moesten we noodgedwongen wat wijzigingen doorvoeren vanwege een blessure. Door een lage bezetting betekende dit dat een midspeler op de passer/loperpositie moest. Deze 3e set werden we door een prima spelend Webton overlopen. In de 4e set hebben we onze diagonaal op passer/loper gezet en een middenman op diagonaal en dat werkte beter. Deze set wonnen we en de 5e was helaas voor Webton. Een leuke pot volleybal op een vrijdagavond.” Een dag later troffen beide ploegen elkaar al weer en deze keer in Elburg. ,,Op zaterdag werd de wedstrijd wat gemakkelijker, omdat Webton een redelijk voorspelbaar spelletje speelt en we ons daar nu prima op hadden voorbereid. Door veel variatie in onze serve en aanval konden we hun gevaarlijke passer/lopers redelijk onder controle houden. In combinatie met het feit dat we het zaterdag zelf prima op orde hadden resulteerde dat in een 3-1 overwinning.”

Olhaco-Prima Donna Kaas/Huizen
In sporthal Trasselt in Hoogeveen was het sinds tijden weer eens groot feest na de luid bejubelde 3-2 overwinning op Prima Donna Kaas/Huizen. Na bijna zeven maanden wist Olhaco weer eens een zege in de wacht te slepen. Dat gebeurde in een wedstrijd waarin van alles gebeurde dat een volleybalwedstrijd zo aantrekkelijk maakt. Er was van alles te beleven in de uiterst spannende volleybalthriller die maar liefst twee uur en een kwartier duurde. De opluchting was na afloop van het gezicht van Olhaco-trainer Menno Volkerink af te lezen. ,,Deze overwinning is goed voor het moraal. We hebben 2,5 uur vermaak en plezier geboden. Zo’n wedstrijd hadden we graag in november al gehad, maar nu hebben we de zege afgedwongen. We hebben de afgelopen weken veel op de blokverdediging getraind en dat heeft zich in deze wedstrijd uitbetaald in punten. Dit was loon naar werken. We hebben al vaker laten zien goed volleybal te kunnen spelen, maar deze keer levert het gelukkig ook punten op. Dit is erg goed voor de spelers, dit zal vertrouwen geven voor de resterende wedstrijden.” De thuisclub startte niet goed, want Huizen kwam door de onstuitbare en hoog springende buitenaanvaller Marlison Kleinmoedig op 7-12. Daarna was het tijd voor de one manshow van good old Sander Kemperman. De 42-jarige aanvalsmachine leverde een ongekende serviceserie af, waarbij hij door ijzersterke services de stand van 8-13 in één servicebeurt naar 19-13 tilde. Daardoor kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisclub, die de eerste set met 25-18 won. Ook in de tweede set speelde Olhaco goed en bij 22-20 leek een 2-0 voorsprong een kwestie van tijd, maar toch ging Huizen met de 23-25 winst aan de haal. In de derde set keek Olhaco lang tegen een achterstand aan. Olhaco knokte zich sterk terug tot 22-22, waarna het onnodig de set weggaf: 22-25. Even leek Olhaco opnieuw de wedstrijd uit handen te geven, zoals dit seizoen veel vaker is voorgekomen. De vierde set was de spannendste. In een sfeervolle ambiance met trommels en luide aanmoedigingen werd het een hectische set met protesten, een gele kaart, dubieuze beslissingen, fouten, lange rally’s en schitterende volleybalacties. Olhaco gaf een 23-19 voorsprong uit handen, waarna na 23-23 de spanning te snijden was. Na 25-25 zorgde een foute opslag en een blok voor de 27-25 winst voor Olhaco. Het eerste punt sinds tijden was binnen, maar Olhaco wilde meer. In een ijzersterke vijfde set werd Huizen overklast via 15-5, waardoor er sinds lange tijd weer een ouderwets volleybalfeest in Trasselt gevierd kon worden. De nieuwe trainer van Olhaco, Xander Arling uit Hollandscheveld zag het met veel plezier aan.

De topper Dynamo 2-Sudosa-Desto werd uitgesteld.