facebook pixel Liveblog WK: Veel stunts bij mannen - Volleybalkrant
/news/newsItem/media/medium[active="1"][not(tags/tag/name="homepage")]
beeld:
beeld:
beeld:
beeld:
beeld:
beeld:
beeld:
beeld:
beeld:
beeld:
beeld:

Liveblog WK: Veel stunts bij mannen

Gepubliceerd op
do 02 jul 2015 01:47
Door: door Henrieke Hahn
a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Vijf Nederlandse duo's speelden vandaag hun zestiende finales, slechts twee haalden de laatste zestien. De grootste upset was de uitschakeling van wereldkampioenen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

23.45 uur - Veel stunts bij de mannen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen waren niet het enige topduo dat de zestiende finale van het WK niet doorkwam. Naast de wereldkampioenen moesten ook de Europees kampioenen een nederlaag incasseren vandaag. De Italianen Nicolai en Lupo verloren in drie sets van het Russische Semenov/ Krasilnikov, dat in de achtste finale de tegenstander is van Nummerdor/ Varenhorst.

Het uit Qatar afkomstige Jefferson/ Cherif (als 27e geplaatst) is tot nu toe de verrassing van het toernooi. Ze versloegen in de poulefase Doppler/ Horst en stuurden in de zestiende finale het als tweede geplaatste, Amerikaanse Doherty/ Mayer naar huis.

Ook Samoilovs/ Plavins haalde niet de achtste finale. De Letse mannen verloren van het Canadese Binstock/ Schachter. En het Spaanse Herrera Gavira moet ook genoegen nemen met de 17e plaats, zij verloren van het sterke Cubaanse Gonzalez/ Nivaldo.

Bij de vrouwen was er eigenlijk maar een echte verrassing vandaag. Het Duitse Ludwig/ Walkenhorst verloor in de zestiende finale van het Russische Ukolova/ Birlova.

22.38 uur - Nummerdor/Varenhorst naar achtste finales

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben de eer van de Nederlandse mannen hoog gehouden. De Russen Oleg Stoyanovskiy en Artem Yarzutkin moesten eraan geloven in de eerste ronde van de knock-outfase.

Nederland begon goed aan de wedstrijd en had al snel een voorsprong van drie punten te pakken. Stoyanovskiy maakte Nummerdor echter het leven zuur met enkele blokpunten en bracht de Russen in de slotfase zelfs op voorsprong. Nederland bleef rustig en pakte uiteindelijk met 21-19 de eerste set.

Daarna was het de Christiaan Varenhorst show op de Hofvijver. De 2.12 meter lange beachvolleyballer torende met zijn blok keer op keer boven de Russen uit en bezorgde Oranje een comfortabele voorsprong die alleen maar uitgebouwd zou worden. Met 21-10 denderde Nummerdor/Varenhorst over Rusland heen. Een plaats bij de beste zestien is een feit; daarmee verbetert Nummerdor zijn beste WK-resultaat tot nu toe: een zeventiende plaats.

21.21 uur - Brouwer/Meeuwsen uitgeschakeld

Een medaille was de doelstelling, maar Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn niet verder gekomen dan een zeventiende plaats op het WK. De Nederlanders werden als wereldkampioen onttroond door de Brazilianen Alvaro Filho en Vitor Felipe.

De Nederlanders en Brazilianen waren lang aan elkaar gewaagd, maar halverwege de eerste set maakten Brouwer en Meeuwsen aanvallend enkele fouten. De slimme Brazilianen zetten door en kregen vijf kansen op setwinst. Brouwer/Meeuwsen werkte er vier weg, maar Vitor Felipe benutte de laatste kans wel.

Met sterk verdedigend werk van Brouwer ging Nederland voortvarend van start in de tweede set, maar Brazilië bleef dichtbij en werkte zelfs twee setpunten van de Oranje mannen weg. Even later kreeg Brazilië een kans op de overwinning; de eerste bleef onbenut door een foutservice, maar een blok van Vitor Felipe zorgde voor de verrassing van het toernooi. Alvaro Filho heeft zijn revanche op Brouwer/Meeuwsen. Twee jaar geleden verloor hij - met Ricardo - in de WK-finale; nu onttroont hij met Vitor Felipe de Nederlanders als wereldkampioen.

20.30 uur - ,,Er zat nog veel meer in''

Steven van de Velde was duidelijk na de verloren partij: er had veel meer in gezeten. ,,Aan het eind van de tweede set viel de focus weg en hadden we weer domme balletjes. In de poulefase kregen we die punten weer omgedraaid, maar helaas lukte dat vandaag niet. Heel, heel erg balen.''

Over de sfeer heeft Van de Velde niets dan goeds te zeggen: ,, Het was een fantastisch toernooi, met fantastisch publiek. Iedere keer stond het stadion weer achter ons. Helaas was het niet genoeg, maar het was wel fantastisch om mee te maken.''

20.14 uur - Van Dorsten en Van de Velde uitgeschakeld

Voor Michiel van Dorsten en Steven van de Velde zit het WK erop. De Nederlanders verloren met 2-0 van de Mexicaanse verrassing van het toernooi, al had er meer in gezeten voor Van Dorsten/Van de Velde.

Van Dorsten en Van de Velde konden net als in Apeldoorn op de steun van het publiek rekenen; een grote groep supporters van Dynamo - de oude vereniging van Van Dorsten - naar Rotterdam afgereisd en lieten van zich horen. De Oranje mannen hielden zich in de eerste set echter te veel met randzaken bezig en liepen achter de Mexicanen aan.

In de tweede set begon Oranje met een bliksemstart dankzij uitstekende services van zowel Van Dorsten als Van de Velde. Ontiveros en Virgen bleven knokken en laatstgenoemde bracht Mexico met enkele blokpunten terug in de set. In de spannende slotfase kregen beide teams matchpoints en setpoints, maar een fout van Van Dorsten bracht Mexico uiteindelijk met 24-22 de set en een plaats in de achtste finales. Voor Van Dorsten en Van de Velde eindigt het toernooi in Rotterdam met een zeventiende plaats.

19.37 uur - 100.000 bezoekers

Van de 150.000 beschikbare kaarten voor het hele toernooi waren al 70.000 kaarten in de voorverkoop verkocht.

Toernooidirecteur Bas van de Goor liet vanmorgen al weten dat vandaag waarschijnlijk de magische grens van 100.000 bezoekers gepasseerd zou worden. Vanavond was het zover. In Rotterdam werd de 100.000ste bezoeker van het WK beachvolleybal verwelkomd in Rotterdam.



17.30 uur - Groot feest in Rotterdam

Vanavond feest van Olympisch niveau a.k.a. Holland Heineken House! Big Dutch Party op het festivalterrein achter het...

Posted by WK Beachvolleybal -Beach Club Rotterdam on woensdag 1 juli 2015



16.24 uur - Achtste finale voor Meppelink/ Van Iersel

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben zich bij de laatste zestien genesteld op het WK. In Den Haag werd onder tropische omstandigheden in twee sets gewonnen van de jonge Poolse tegenstander. Aan het eind van de tweede set gaven de vrouwen een 19-17 voorsprong nog weg, maar herstelden zich op tijd (21-19). 

Morgen speelt het duo haar achtste finale tegen het Canadese Bawden/ Clancy.

15.25 uur - Zo bewapenen ze zich tegen de hitte in Rotterdam



15.18 uur - ,,Wij veranderden onze tactiek, maar dat deden zij helaas ook''

De teleurstelling droop van de gezichten van Van Gestel en Van der Vlist af na afloop van de verloren zestiende finale, en logisch. Ondanks vier setpunten lukte het de vrouwen niet om de tweede set te winnen en een derde doorgang af te dwingen. ,,Balen dat we het niet redden. We veranderden halverwege de tweede set onze tactiek en dat werkte. Helaas besloten zij aan het einde ineens op mij te gaan serveren, en dat werkte helaas ook voor ze.''

Het duo eindigt op een zeventiende plaats, terwijl de doelstelling een top tien klassering was. ,,We zijn niet echt bezig geweest met de klassering. We zijn meer bezig met het proces, maar dat betekent niet dat dit niet heel erg jammer is.'' sluit een teleurgestelde Van Gestel af.

15.06 uur - Van Gestel/ Van der Vlist uitgeschakeld

Katrin Holtwick en Ilka Semmler hebben ten koste van Sophie van Gestel en Janttine van der Vlist een plaats bij de laatste zestien veroverd op het WK.

De Nederlandse vrouwen boden goed weerstand tegen de als vierde geplaatste Duitsers. De eerste set ging met 17-21 verloren, maar in het tweede bedrijf waren Van Gestel en Van der Vlist dichtbij setwinst. Ze kregen vier kansen om de set binnen te halen, maar Holtwick/Semmler hield het hoofd koel in Rotterdam en pakte met 21-23 de tweede set en de wedstrijd.

Van Gestel/Van der Vlist eindigt op de zeventiende plaats met de uitschakeling.

13.17 uur - #hitte

De temperatuur komt vandaag boven de 30 graden en de gevoelstemperatuur ligt nog enkele graden hoger. Dat is natuurlijk fantastisch beachvolleybalweer, maar 'houd rekening met de hitte' waarschuwt de organisatie van het WK beachvolleybal.

,,Vanwege de hitte is het toegestaan om water mee te nemen", schrijft de organisatie op Twitter.

Toernooidirecteur Bas van de Goor laat aan Omroep West weten maatregelen te hebben genomen tegen de hitte: ,,Mensen kunnen water tappen en gebruik maken van een sproeiertje. Iedereen moet ervoor zorgen dat ze niet oververhit raken. Ik adviseer aan iedereen om tussen iedere wedstrijd naar buiten te lopen om water bij te vullen."

 

12.14 uur - live streams

De vijf Nederlandse teams komen vandaag in Rotterdam en Den Haag in actie. De NOS zendt alle wedstrijden live uit op nos.nl. De wedstrijd van Brouwer/Meeuwsen tegen Filho/Felipe is om 20.00 uur ook live op NPO3 te zien.

 

10.52 uur - Razende kinderreporter

(Beach)volleybalster Fay schrijft regelmatig erg leuke blogs voor de Facebookpagina van Nevobo Junior Beachcircuit. Als dank mocht ze gisteravond voor razende reporter spelen op het WK Beachvolleybal in Den Haag. Bekijk hier haar interview met Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst!

(Beach)volleybalster Fay schrijft regelmatig erg leuke blogs voor de Facebookpagina van Nevobo Junior Beachcircuit. Als...

Posted by Beachvolleybal Nevobo on dinsdag 30 juni 2015

 

10.22 uur - Programma


Hoe ziet het programma eruit?
14.00 Van Gestel/ Van der Vlist - Holtwick/ Semmler (Rotterdam)
15.30 Meppelink/ Van Iersel - Baran/ Gruszczynska (Den Haag)
19.00 Virgen/ Ontiveros - Van Dorsten/ Van de Velde (Rotterdam)
20.00 Brouwer/ Meeuwsen - Alvaro Filho/ Vitor Felipe (Rotterdam)
21.45 Nummerdor/ Varenhorst - Stoyanovskiy/ Yarzutkin (Den Haag)

Plaats een reactie

reacties:

6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d

Populaire artikelen

externalId=volleybalkrant2019-news-detail-1.1.1.2.2.1.2.1.1&filter[active]=1
892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d