facebook pixel Heren Sudosa-Desto winnen topduel van PDK/Huizen - Volleybalkrant

Heren Sudosa-Desto winnen topduel van PDK/Huizen

Gepubliceerd op
zo 15 dec 2019 23:30
Door: Reinier de Boer
a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Sudosa-Desto herfstkampioen
Prima Donna Kaas/Huizen leek onbedreigd op de herfsttitel af te stevenen, maar de ploeg van trainer Albert Cristina zit in een moeilijke fase. De topper tegen Sudosa-Desto leverde de derde nederlaag op rij op. De Assenaren wonnen met 1-3 en liepen daardoor verder weg van de nummer twee. ,,Van de week zijn een paar mensen ziek geweest en ook hebben we wat blessures, maar we konden wel compleet beginnen aan de wedstrijd,” verklaart Albert Cristina. ,,De wedstrijd verliep steeds heen en weer. Sudosa liep vanaf het begin uit en wij kwamen steeds terug. In vergelijking met voorgaande weken, zat er wel wat meer beleving in van onze kant. Helaas was het zo dat we qua basisniveau, net zoals afgelopen weken, heel ver daar doorheen zijn gezakt. Als we niet in staat zijn om de meest simpele rallyballen goed te brengen, dan houdt het op. Sudosa was ons deze wedstrijd op alle posities en in alle facetten van het spel de baas. Aangestuurd door een ervaren spelverdeler die zijn aanvallers op maat weet te bedienen, loopt het bij Sudosa als een geoliede machine. De terechte winnaar, lijstaanvoerder en titelkandidaat wat mij betreft.” Sudosa-Desto-trainer Erik Noordijk vond dat zijn ploeg een sterke wedstrijd had gespeeld. ,,De sleutel lag volgens mij bij een goede serve waardoor PDK zijn middenaanval niet kon bedienen. Vervolgens hebben wij ons blok/verdedigingsspel netjes gespeeld. Hiermee namen we de tegenstander in de tang en hebben in de eerste drie sets geen moment meer losgelaten. PDK ging forceren en heel veel fouten maken. Belangrijker nog was dat wij de baas waren in de sporthal in Huizen. Ons team heeft na de nederlaag tegen Sneek goed gereageerd met overwinningen op Sovoco en Woudenberg. PDK heeft veel meer moeite om het verrassende verlies tegen Sneek een plek te geven, met als gevolg een verloren wedstrijd tegen Sovoco vorige week. Je ziet dat de ploeg vertrouwen mist. Maar ik ga ervan uit dat Albert Cristina zijn team na de kerst weer op de rit heeft. Dan is het weer een ploeg die meestrijdt om de bovenste plaatsen,” voorspelt Noordijk.

Olhaco-Woudenberg
Nummer drie Olhaco profiteerde van de strijd tussen de top twee en kwam door een overtuigende 4-0 zege op Woudenberg weer dichterbij. De achterstand op PDK/Huizen bedraagt nu nog maar een punt. Olhaco won voor de vierde keer op rij en voor de derde keer op rij met 4-0. ,,In de eerste set hebben we Woudenberg overrompeld,” vindt Olhaco-trainer Menno Volkerink. ,,Het verval in de tweede set was te groot. Er waren te veel individuele fouten en dat mag niet gebeuren. Ondanks het matige spel wonnen we de tweede set toch. In de derde set pakten we het initiatief weer en die wonnen we weer ruim. In de vierde set wonnen we met de hakken over de sloot. Negentien punten uit vier wedstrijden is natuurlijk geweldig. Er is meer vastigheid gekomen, die we in het begin misten,” vindt Volkerink. Woudenberg-trainer Arnoud Holl was teleurgesteld over de ruime nederlaag. ,,Het was jammer dat we aan het eind van de tweede set geen lef toonden om de set af te maken. Wij hebben de kansen die we kregen niet benut. Wij brachten niet voldoende om het Olhaco moeilijk te maken, behalve in de tweede set. Dat er maar één scheidsrechter was, hielp ook niet mee, maar daardoor hebben we niet verloren, hoor. Olhaco speelt een stuk beter dan vorig seizoen.” Het was de tweede keer dat Woudenberg dit seizoen met 4-0 verloor.

Apollo 8 gestuit
Na vijf overwinningen op rij werd de goede serie van Apollo 8 gestuit door Sovoco, dat een 1-3 zege behaalde via 20-25, 12-25, 25-23 en 18-25. ,,Verliezen is natuurlijk nooit leuk,” geeft Apollo-trainer Rob Smienk toe. ,,Je werkt hard met z'n allen om ook in de laatste wedstrijd van dit jaar een goede score neer te zetten. Dat het er dan niet uitkomt is frustrerend, maar Sovoco was de terechte winnaar. Met name op hun midden hebben we geen vat kunnen krijgen. Tel daarbij op dat we onze eigen opdrachten niet goed genoeg uitvoerden en de uitslag is verklaard. Terugkijkend naar de eerste helft kunnen we niet anders dan tevreden zijn. Als promovendus een keurige vijfde plek na elf wedstrijden is prima. We hebben veel te maken gehad met blessures en nog steeds (een midden met een gebroken voet, een passer/loper die bijna terug is na maanden). Dat maakt die vijfde plek des te fijner. Er zit nog meer in, als iedereen weer fit is,” vindt Smienk.

Bovo wint
Bovo zegevierde met 3-1 over CSV en sloot daarmee een negatieve serie van zeven verloren partijen af. ,,Zoals ik vorige week al aangaf, kunnen we veel beter en dat hebben we zaterdag laten zien,” zegt Bovo-trainer Jeroen Brockötter. ,,In de eerste set ging het spel gelijk op in de side-out en maakte CSV het verschil in twee serviceseries, waarbij wij wederom verzuimden om vrije kansen direct te benutten. Halverwege de set kwam Ooijman in het veld voor Swijtink om de servicepass te versterken. In de tweede set hebben we in de service en de blokkering wat aanpassingen gedaan om CSV vast te kunnen zetten. Tevens liep de servicepass goed, waardoor ons midden vol in stelling gebracht kon worden. Hiermee namen we overtuigend afstand. Halverwege de set viel bij CSV midspeler Klapwijk uit met een enkelblessure, dat een aderlating was voor hen. Door goed door te drukken over de middenas en een sterke zoneblokkering te houden aan de buitenkant wisten we de controle te houden over de wedstrijd, ondanks de commotie die CSV af en toe probeerde te creëren. Hiermee waren we in de 2e, 3e en 4e set overtuigend de bovenliggende partij en hebben daarmee vier belangrijke punten weten te behouden,” geeft Brockötter aan.

Zwaar bevochten zege EVV
Het zwaar gehavende EVV pakte toch een zwaar bevochten 2-3 zege bij Orion 2. EVV miste Marc Reijers (geblesseerd), Joran Beelen (geblesseerd), Jonas Edskes (ziek) en Eric Leeuwenburg. ,,Uiteindelijk hebben we met een uitgedunde selectie de 3-2 overwinning eruit gesleept,” zegt EVV-trainer Harry van den Brink. ,,Er was veel gedoe tijdens de wedstrijd. Geen sterke arbitrage. Dat alles ging ten koste van het niveau van de wedstrijd. Randzaken overheersten de wedstrijd en dat is niet goed. Niet voor de wedstrijd, niet voor de spelers en niet goed voor de sport!”, vindt Van den Brink. De setstanden waren 16-25, 25-23, 23-25, 25-18 en 13-15.

VoCASA 2 won met 3-2 van Sneek via 25-16, 23-25, 25-7, 21-25 en 15-7. Het was de derde zege van de ploeg van trainer Bert Timmerman in de laatste vier duels. Voor Sneek was het na de knappe zeges op de top twee de tweede achtereenvolgende 3-2 nederlaag.