facebook pixel Cito thuis en Landstede thuis - Volleybalkrant

Cito thuis en Landstede thuis

vr 22 jan 2016 17:00
Door:

“We hebben nu 12 punten uit de laatste drie wedstrijden gehaald en dat vind ik een knappe teamprestatie”, aldus Van der Kuip na afloop. En ook volgende week in de uitwedstrijd tegen het laagstaande Meerkerk verwacht ik wederom een winstpartij”.

Zaterdag was het eerste potje, tegen Cito, de nummer drie van de topdivisie. De scherpte was in de kleedkamer direct zichtbaar en iedereen was erop gebrand om het verlies van een week eerder goed te maken. De eerste twee sets begonnen we steeds erg goed en rond de tien punten hadden we een kleine voorsprong. Dat Cito niet voor niets derde staat en op ervaring veel potjes weet binnen te slepen, lieten ze ook de eerste twee sets zien. In beide sets was één service serie, in combinatie met een ijzersterke blokkering van de middenmannen, genoeg om de mannen van Sliedrecht aan het wankelen te brengen. Onze eigen side-out wisten we goed te maken, vooral de middens waren weer goed op dreef, met dank aan een goede pass. Helaas was onze service druk net niet goed genoeg om het Cito echt lastig te maken. Ook zij wisten veel te scoren over de midden en gaven ons daarmee niet de kans om een serie te maken. Een 0-2 achterstand in sets was het gevolg. De derde set waren we van plan om nog één keer alles te geven en dat lukte. Carl kwam het veld weer in en bracht het geloof in eigen kunnen weer terug. Met de steun van het publiek en door alles te geven wisten we deze set eruit te slepen en een vierde set af te dwingen. Deze vierde set kwamen we goed mee, Stek wist steeds makkelijker de grond te vinden aan de overkant, terwijl ook de middenmannen door bleven gaan met scoren. Halverwege deze set wist Cito toch weer een klein gaatje te slaan en de wedstrijd leek gelopen. Toch wist Sliedrecht weer terug te komen tot 20-20 en werd het weer een echte wedstrijd. Helaas wisten we niet door te drukken, waardoor Cito de set wist te winnen, 22-25.
Een 1-3 verlies was een feit, maar het niveau en de vechtlust waren alweer wat beter dan een week eerder.

Afgelopen woensdag mochten we ons tweede potje spelen, en wel tegen de landskampioen van de afgelopen jaren. Iedereen keek hier al weken naar uit, het is alleen maar mooi om zo’n team in de Stoep aan het werk te zien. Vrijuit spelen was de opdracht, en u weet, dan zijn we op ons best. De eerste set begonnen we gelijk fel aan de wedstrijd en wisten we ze gelijk onder druk te zetten. Met steun van drie overvolle tribunes, waarvoor dank, wisten we een gaatje te slaan. Dit keer was het de wedstrijd van de buitenspelers die vaak via de handjes wisten te scoren. Martijn, Roy en Gerard wisten vaak direct te scoren, soms in één keer op de grond, maar vooral “het blok is je vriend” werd deze set van toepassing. Hoe hoger blok en hoe meer handen boven het net, hoe beter Kroon wordt, dat werd ook duidelijk deze wedstrijd. Het gaatje werd rond de tien punten geslagen en via 12-8 werd het 20-16, dit gaatje wisten we de hele wedstrijd vol te houden en met 25-22 wisten we de eerste set te winnen. Erg lekker om zo te starten en we wilden dit graag doortrekken in de tweede set. Ook in de tweede set wisten we goed mee te komen, Zwolle schakelde wel een tandje bij, waardoor we tegen een kleine achterstand aanliepen. Niels Vermeulen liet nog even zien wat echt serveren is, en met drie directe punten op rij werd de pass lijn van Landstede een moment in verlegenheid gebracht. Landstede wist deze set te winnen met 18-25 en de stand was weer gelijk. De derde set kwam Stek erin voor Martijn en liet zijn handelsmerk direct zien, scoren met droge diagonale klappen. Aan de overkant werd ook het één en ander gewisseld en langzamerhand kwam ook daar de basis binnen de lijnen. Toch wisten we er voor te zorgen dat we niet van het veld geveegd werden, en konden we goed meekomen. Er werd gevochten voor elk punt, het gevolg was dat er een aantal lange en spectaculaire rally’s ontstonden, die meerdere malen werden binnengehaald door Sliedrecht. Mika wist veel van de grond te rapen, Tom wist zijn tegenstander te ‘killen’ en Roy en Baan bleven scoren. Deze set werd verloren met 16-25 en daarmee kwam Landstede op een 1-2 voorsprong. De laatste set werd nog één keer alles uit de kast getrokken, iedereen mocht zijn kunsten vertonen op het veld en zoals al het hele seizoen kwamen de wissels er scherp in en zorgden zij ook voor de nodige punten. Ook Snijders liet nog even zien wat hij in huis heeft en wist al direct na zijn invalbeurt een killblock te noteren. Earg liet deze wedstrijd zien dat hij een gruwelijke sprongserve in huis heeft, die we zeker nog vaker gaan zien. Deze set stond de gehele basis van Landstede in het veld en af en toe is het dan ook wel genieten hoe makkelijk, snel en hard het gaat. Het publiek vocht ook een strijd uit tegen de trommelaars van Landstede en daarmee was het feestje compleet. Deze set wist Landstede te winnen met 15-25 en daarmee ook de wedstrijd.

We kunnen terugkijken op een mooie wedstrijd, waarin we mooie dingen hebben laten zien, die we zeker moeten meenemen naar het restant van de competitie. Als we met dezelfde instelling weten te spelen tegen andere willekeurige teams uit de Topdivisie weet ik zeker dat er nog mooie dingen gaan gebeuren. Daarbij hebben we gemerkt dat we boven onszelf kunnen uitstijgen in zo’n entourage, dus uw steun is meer dan welkom in de wedstrijden die nog gaan komen. Zaterdag spelen we in Nijmegen tegen het altijd lastige Vocasa en de week erop spelen we om 20:00 uur thuis tegen de nummer 4, DIO/Bedum, bent u erbij?

(Bron: Sliedrecht Sport H1 - Roy Kroon)